Že Afghánci vítali naše vojáky? Poslanec SPD narovinu. Jiný pohled

16.08.2021 15:57

Poslanec Radovan Vích má zato, že v Afghánistánu se vyhodily dvě miliardy oknem a celý Západ v této věci utrpěl absolutní debakl. A popsal, co podle něj měla česká vláda udělat.

Že Afghánci vítali naše vojáky? Poslanec SPD narovinu. Jiný pohled
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Radovan Vích

Stávající afghánská vláda se zhroutila. Dokonce i Ruská federace stahuje část svých diplomatů z afghánského hlavního města, přestože nebyla součástí sil, které před 20 lety podnikly invazi do Afghánistánu. Tálibán v zemi převzal moc a oznámil, že v zemi znovu zavládne mír.

Tisíce lidí se ale bojí toho, jak ten mír teď bude vypadat.

Poslanec SPD Radovan Vích k tomu poznamenal, že západní politika utrpěla ve středoasijské zemi katastrofální porážku a teď Evropě hrozí, že zažije další migrační vlnu.

„Jasné je však jedno, a sice že tato situace vyvolá další vlnu migrace do Evropských zemí, a tím pádem dojde i k ohrožení bezpečnosti našich občanů. Komentátoři našich médií a představitelé tzv. demobloku nevědí, jak mají tento zběsilý úprk vůbec komentovat. Je jasné, že afghánská vláda byla pouze zkorumpovaná, loutková a kolaborantská a že dvacetileté operace vojsk USA a NATO v Afghánistánu byly pouze velmi drahým vojenským dobrodružstvím za cizí zájmy,“ vypálil.

Ing. Radovan Vích

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • poslanec

Vláda podle Vícha lidem lhala, že Afghánci vítali české vojáky a český kabinet podle něj udělal hrubou chybu, když se nechal zatáhnout do vývozu demokracie do této země.

Připomněl, že kterákoli mocnost chtěla v minulosti ovládnout Afghánistán, dopadla jako sedláci u Chlumce.  

„Afghánistán je potřeba přenechat Afgháncům a nevnucovat jim naše anebo jiné způsoby chápání demokracie. V této zemi vládne nenávistné náboženství, tedy islám, korán a právo šaríja. Řešení situace v Afghánistánu musí být pouze politické a nikoliv vojenské,“ uzavřel Vích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeptali se poslanců, kolik je oxidu uhličitého ve vzduchu. Jandejsek o nesmyslech zeleného údělu

8:46 Zeptali se poslanců, kolik je oxidu uhličitého ve vzduchu. Jandejsek o nesmyslech zeleného údělu

„Obrovské betonové plochy u prodejních a skladovacích megastaveb, asfaltová parkoviště, suché lesy z…