Ze Spojených států přišla šokující statistika. Některým číslům snad ani nelze věřit

26.03.2015 14:11

Zakladatel amerického serveru zerohedge.com Tyler Durden přichází se zajímavými statistickými údaji týkajícími se Spojených států. Některé jsou prý natolik překvapivé, že šokují většinu Američanů.

Ze Spojených států přišla šokující statistika. Některým číslům snad ani nelze věřit
Foto: 123RF.com
Popisek: Americký Kongres

Věděli jste, že celá jedna čtvrtina vězňů z celého světa se nachází ve Spojených státech? Tušili jste, že společnost Apple má více peněz než americké ministerstvo financí? Věděli jste, že pokud nemáte žádné dluhy a navrch 10 dolarů v peněžence, tak jste bohatší než 25 % všech Američanů? Napadlo by vás, že americké dítě po dovršení 18 let uvidí za svůj dosavadní život v televizi přibližně 40 000 vražd? Existuje mnoho statistických údajů souvisejících se Spojenými státy, které jsou skutečně obdivuhodné. U některých dalších je tomu bohužel přesně naopak. Časy, kdy nás všichni milovali a my patřili k nejrespektovanějším národům světa, jsou už dávno pryč.

Naše ekonomika je zdevastována, přestalo nám záležet na našich hodnotách, budoucnost Spojených států je nejistá. Když se ale podíváte pozorněji a dostatečně zblízka, přesto ještě můžete vidět mnoho věcí, díky kterým naše země představovala pro ostatní světlo na konci tunelu. Následující text obsahuje mnoho podivných, zábavných, ale i znepokojivých skutečností vypovídajících o současné Americe. Abychom se v budoucnosti opět mohli vrátit na správnou cestu, je zapotřebí, abychom se nyní s některými záležitostmi patřičně vyrovnali. Podívejte se na několik vskutku podivných statistických údajů, které většinu Američanů nejspíš značně šokují.

Článek ZDE

Množství cementu použitého v Číně mezi lety 2011–2013 bylo větší než množství cementu, který Spojené státy použily v průběhu celého 20. století.

Ve více než polovině všech amerických států je nejlépe placeným státním zaměstnancem fotbalový trenér
Americkou vládu stojí výroba mince v hodnotě jednoho centu 1,8 centu. Na výrobu nikláku je to potom 9,4 centu.

Celých 47 % Američanů si nedává z výplaty stranou ani jeden jediný cent.

V loňském roce americká policie usmrtila 1100 lidí. Zatímco v Kanadě to bylo 14 lidí, v Číně 12 lidí a v Německu po zásahu tamější policie nezemřel vůbec žádný člověk.

Když bývalý americký prezident Lyndon B. Johnson vyhlásil válku chudobě, tak žilo v domácnosti s jedním rodičem pouze 10 % dětí, nyní toto číslo vzrostlo na 33 %.

V roce 1950 se ve Spojených státech narodilo svobodným rodičům méně než 5 % dětí. V současné době tento podíl přesahuje 40 %.

Míra chudoby v domácnostech vedených oběma manžely je 6,8 %. V domácnostech, které vede pouze žena, dosahuje míra chudoby 37,1 %.

Podle údajů amerického Centra pro kontrolu chorob a prevence dosahuje 34,6 % amerických mužů hranice obezity.

Odpad v podobě jídla činí v průměrném americkém supermarketu ročně přes 1360 kg.

Právě nyní je na celém světě ve stavu nezaměstnaných 200 milionů lidí. Vedle toho víme, že přibližně 20 % odpadků na skládkách tvoří jídlo.

V bangladéšském městě Dhaka dostávají zaměstnanci za 1000 cihel, které odnesou, finanční odměnu ve výši jednoho dolaru. „Sazba nečinnosti“ pro Američany mužského pohlaví v rámci jejich odpracovaných let se nyní pohybuje na rekordní úrovni.

Podle jednoho nedávno provedeného průzkumu veřejného mínění má negativní pohled na Spojené státy 81 % Rusů. To je mnohem víc než na konci studené války.

Podle studie ekonomů Carla Benedikta Freye a technika Michaela Osborna by v nejbližších letech mohlo být až 47 % pracovních míst nahrazeno počítači, roboty a jinými technologiemi

Na 1000 obyvatel se ve Spojených státech vyskytuje 845 motorových vozidel. V Japonsku je to 593 a v Německu 540.

8 % Američanů nemá ve svých domovech žádné zásoby pro případ nouze.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…