Ze Švédska utíkají Švédové. A český lékař je popotahován za to, že na sále nechtěl muslimku v šátku

07.03.2016 15:03

Uprchlická krize stále hýbe Evropou. Novinky.cz přinesly dnes další příspěvky, ve kterých informují o životě migrantů i o stanovisku německé kancléřky Angely Merkelové.

Ze Švédska utíkají Švédové. A český lékař je popotahován za to, že na sále nechtěl muslimku v šátku
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

I přesto, že je německá kancléřka Angela Merkelová kritizovaná za svůj postoj k uprchlické krizi, před dnešním summitem EU se nechala slyšet, že vnitřní hranice Schengenu musí zůstat otevřené. Spolu s prezidentem Francoisem Hollandem se shodli na nutnosti chránit vnější hranice EU. 

Původní text ZDE.

Novinky.cz přinášejí také neotřelý pohled Erika Martinssona na migrační krizi. Osmadvacetiletý Švéd je jedním z těch, kteří opustili svou zemi poté, co do ní začali mířit migranti. Do Švédska se nehodlá vrátit, necítí se tam bezpečně. Pracuje u jedné z internetových společností na Maltě, kde se seznámil i se svou partnerkou z Česka. A právě v Česku by se chtěl i usadit. 

„Dívky ve Švédsku nemohou chodit plavat do bazénu, aniž by se vystavovaly riziku obtěžování. Uprchlíci napadají sociální pracovníky, byl i případ pobodání dítěte ve škole. Dokonce i lidé, kteří do Švédska utekli v osmdesátých a devadesátých letech z Libanonu, říkají, že situace je zlá,“ uvedl s tím, že i policisté ve Švédsku si stěžují, ale média o problémech mlčí. Podle něj Češi mají k migrantům zdravější přístup. Důvodů, proč Švédové svou zemi opouštějí, je však podle Martinssona více. Jde například i o vysoké daně a o ztrátu důvěru v současnou vládu.  

Původní text najdete ZDE.

Server Novinky.cz informoval také o události v nemocnici Royal Hallamshire Hospital v britském Sheffieldu, kde byl suspendován český lékař Vladislav Rogozov. Údajně se tak stalo poté, co zveřejnil případ muslimské kolegyně, která se chystala operovat v hidžábu. „Přišel jsem na operační sál, kde jsem se setkal s operatérkou zahalenou v muslimském šátku. Okamžitě jsem přerušil operaci a požádal ji, aby si vyměnila hidžáb za předepsanou roušku,“ uvedl server The Daily Mail. Operatérka následně opustila operační sál, musel být povolán náhradní chirurg. Český lékař, který působí ve Velké Británii již deset let, byl obviněn z rasové diskriminace.

Vedení nemocnice se za Rogozova v roce 2013, kdy se případ stal, postavilo. Suspendován byl až nyní, když na celý případ upozornil na svém blogu. Nemocnice prý nyní řeší tón příspěvků.

Původní text najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …