Že jsme nacistky? Ne, my se jen nenecháme dál znásilňovat migranty, protestují rakouské ženy

09.04.2018 11:21

Zejména od začátku migrační krize se staly ženy v Německu a Rakousku terčem mnoha sexuálně motivovaných útoků, za které nesou odpovědnost migranti ze zemí Blízkého východu a Afriky. Zdá se, že nyní pohár jejich trpělivosti přetekl.

Že jsme nacistky? Ne, my se jen nenecháme dál znásilňovat migranty, protestují rakouské ženy
Foto: Radim Panenka
Popisek: Migranti v hlavním městě Srbska Bělehradě

Většina policejních statistik, které se týkají počtu znásilnění a sexuálního obtěžování, hovoří jasnou řečí. S příchodem stovek tisíc migrantů od podzimu 2015 se v mnoha německých a rakouských městech zhoršila bezpečnostní situace. A to především z pohledu žen, které se pravidelně stávají oběťmi napadení ze strany žadatelů o azyl ze zemí třetího světa. Vedle dlouhodobých psychických obtíží tyto útoky končí i smrtí.

To je případ mladé studentky medicíny ve Freiburgu, která byla předloni na podzim znásilněna a zavražděna afghánským migrantem. V loňském roce potom jiný Afghánec ubodal k smrti svoji někdejší přítelkyni německé národnosti. K dalším mediální propíraným případům patří znásilnění mladé ženy v německém Bonnu, při kterém ji africký násilník s mačetou v ruce vyhrožoval smrtí a k sexuálnímu zneužití došlo prakticky před očima jejího přítele.

Celý text v němčině máte k dispozici ZDE.

Stovky případů znásilnění a sexuálního obtěžování nechávají v klidu mediální a politický mainstream, ale samotné ženy se v posledních měsících ozývají čím dál tím častěji. V letošním roce proběhly v několika německých městech demonstrace, jejichž účastnice protestovaly proti zhoršení bezpečnostní situace. K demonstracím došlo například v Hamburku, Kandelu, Chotěbuzi a dalších menších i větších městech v zemi.

Nyní se podobné demonstrace přenesly také do Rakouska, kde sice nedošlo k tak masivním útokům jako například při silvestrovských oslavách v Kolíně nad Rýnem, ale počet jednotlivých případů ve Vídni, Salzburgu, Linci či Innsbrucku a dalších větších městech neustále narůstá. Na organizaci se podílely také ženy, které demonstrovaly v Kandelu. Právě tam došlo v loňském roce k vraždě patnáctileté dívky přibližně stejně starým Afgháncem.

Rakouská demonstrace proti násilí páchaném na ženách a dětech se uskuteční 14. dubna ve Vídni mezi druhou a pátou hodinou odpolední. „Německými médii i politiky jsme označovány za příznivkyně nacismu. A to jenom proto, že požadujeme zlepšení bezpečnostní situace a fungující stát,“ svěřila se rakouskému serveru Wochenblick, který je spojován s koaliční stranou rakouských Svobodných (FPÖ), organizátorka demonstrací v Kandelu Myriam Kernová.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …