Že jsou homosexuálů jen 4 procenta? Český vědec má úplně jiné údaje

19.04.2016 6:41

Mezi Čechy je více než čtyři procenta homosexuálů. Uvádí to výzkum profesora biologie z pražské Přírodovědecké fakulty Jaroslava Flegra. Výsledky přinesl server Echo24.cz.

Že jsou homosexuálů jen 4 procenta? Český vědec má úplně jiné údaje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sex. Ilustrační fotografie.

Flegrův průzkum, který získal v některých dotaznících až kolem 40 tisíc odpovědí, přináší překvapivá zjištění. "Náš sexuální život je rozmanitější, než si představujeme," říká o výsledcích Flegr. Mezi českými muži je 6,7 % neheterosexuálů, mezi ženami 11,5 %, tvrdí mimo jiné průzkum. Z žen, které se označují za heterosexuálky, si homosexuální sex vyzkoušelo 22 %, z heterosexuálních mužů 12 %, dodává.

„Ta zažitá čtyři procenta homosexuálů v populaci se tedy ukázala jako silně podhodnocená. Dnes se lidé minimálně v anonymních internetových dotaznících nestydí a nebojí přiznat jinou orientaci a ve výzkumech se to projevilo,“ myslí si vědec.

Původní text ZDE.

Flegr také ve svém výzkumu poukázal na oblíbenost sadomasochistických pratik. Svázání si vyzkoušelo 47 % žen, 28 % mužů, 29 % se od partnera nechala v rámci sexuálních hrátek znásilnit. Flegr se výzkumem sadmoasochismu zabývá již dlouho, nyní se mimo jiné snaží zjistit korelaci mezi sklonem k násilí v sexu a toxoplazmózou. 
 
Neuvěřitelné je také číslo ukazující na sex se zvířetem. Ten přiznalo 5,8 % žen a 4,4 % mužů.
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…