Že jsou všichni muslimové proti Trumpovi? Tak klikněte a čtěte dále...

01.02.2017 20:35

Myslíte si, že jsou všichni muslimové proti Trumpovi? Tak raději přemýšlejte ještě jednou. Americká televize Fox News přinesla vyjádření muslimů, kteří jasně obhajují Trumpův exekutivní příkaz, jenž komplikuje občanům sedmi arabských zemí vstup na půdu USA. Trumpovo rozhodnutí důrazně obhajuje také jeden z voličů demokratů – bývalý agent CIA.

Že jsou všichni muslimové proti Trumpovi? Tak klikněte a čtěte dále...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní inaugurace “sochy” Donalda Trumpa v muzeu voskových figurín GRÉVIN PRAHA

Zakladatel Amerického islámského fóra pro demokracii doktor Zuhudi Jasser připomíná lidem doby relativně nedávno minulé. Když proti sobě stály západní demokratický blok a východní blok komunistický, emigranti mířící do USA procházeli zpravidla důkladnou kontrolou. Američané zkrátka chtěli zjistit, koho si pouštějí do své země, zda nejde kupříkladu o špiona. Dnes je jen tentýž princip aplikován na lidi přicházející z muslimských zemí, protože je třeba zjistit, zda nejde o teroristy, kteří by chtěli spáchat nějaké zvěrstvo ve Spojených státech. Zuhudi Jasser na tom nevidí vůbec nic špatného. Pokud by se někdo měl začít měnit, pak je to podle doktora muslimské společenství.

Celý článek naleznete zde.

Podobně se na Trumpův exekutivní příkaz dívá i Raheel Razaová původem z Pákistánu. Příkaz je časově omezen a podle dámy je jeho smyslem zajistit bezpečnost lidí žijících v USA. Dáma má sice pochopení pro tisíce protestujících, které pobuřuje, že Syřané prchající před válkou mají najednou notně zkomplikovaný vstup do USA.

„Ale kde jste byli před měsícem nebo před třemi, nebo dokonce před rokem? Demonstranti křičí kvůli několika stovkám uprchlíků, ale proč nevyšli do ulic, když bylo zmasakrováno na půl milionu Syřanů?“ ptala se žena.

Trumpovo rozhodnutí hájí i někdejší agent CIA, člen Demokratické strany Bryan Dean Wright. V textu uveřejněném na serveru Fox News píše Wright: „Jsem demokrat, ale na Trumpovu nařízení je cosi úžasného.“

Celý článek naleznete zde.

Nejhlasitější kritici Trumpova nařízení tvrdí, že Spojené státy jsou zemí přistěhovalců, takže je naší povinností přijmout všechny chudé, pronásledované a utlačované lidi. To je jeden úhel pohledu. Jenže co naše bezpečnost, ptá se Wright. Americké zákony dovolí zamezit ve vstupu na půdu USA kriminálníkům, uživatelům drog a dalším potenciálně nebezpečným živlům. Tyto zákony mají za cíl zabezpečit klid v zemi, bezpečí. A stejné to je i v případě muslimských radikálů, kteří do USA mohou přicestovat kupříkladu ze zemí, proti nimž se Trump postavil.

„Spojené státy samozřejmě potřebují i muslimské migranty, jen si je musejí prověřit. Jako bývalý důstojník CIA chápu, že muslimští kolegové dokážou lépe předcházet teroristickým útokům radikálů a dokážou účinně zamezit šíření nebezpečných zbraní,“ dodal Wright. „Za deset let služby jsem však také pochopil, že salafistické sekty v Saúdské Arábii představují v podstatě nemoc. Dokonce i v dobách míru odmítají demokracii, týrají ženy, obtěžují homosexuály, ničí umění a zakazují hudbu,“ připomíná bývalý agent CIA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…