Že se k nám blíží invaze uprchlíků? Čísla prý ukazují něco jiného

02.09.2015 9:04

Publicista Jan Jetmar si vzal k ruce čísla o uprchlické krizi a porovnal je s různými statistikami týkajícími se Evropské unie či přímo České republiky. Z jeho srovnání vyplývá, že žádné drama nám kvůli běžencům nehrozí.

Že se k nám blíží invaze uprchlíků? Čísla prý ukazují něco jiného
Foto: Archiv TZ
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský navštívil uprchlický tábor na Sicílii

Jetmar uznává, že kdyby k nám přišlo šest set tisíc běženců, zaplnili by celé Václavské náměstí a ještě k tomu Příkopy, což by v případě jejich dlouhodobého pobytu na našem území znamenalo pro Pražany značný problém. Evropská unie má však dle jeho zjištění sto milionkrát větší rozlohu než Václavské náměstí. Při přepočtu na plochu Unie obnáší tedy celá přistěhovalecká vlna více než 7 kilometrů čtverečních na jednoho uprchlíka. Praha má dle publicisty 500 km čtverečních a tudíž na území dvoumilionové Prahy by žilo pouhých 70 uprchlíků a za celý život by se nemuseli někteří z nich vůbec potkat.

Publicista poukazuje i na to, že jen během léta navštívilo Českou republiku zhruba deset milionů turistů. Na každého Čecha tak připadá jeden cizinec přibyvší z celého světa během posledních tří měsíců. Během té doby bylo zadrženo 1800 běženců, tedy jeden migrant na šest tisíc Čechů. „Upřímně, to není žádná vlna, je to jen jeden plný vlak metra,“ míní Jetmar.

„Pro představu: 1 milion běženců je 5 promile populace EU. Kdyby každý rok přišel do EU milion lidí, trvalo by nejméně 500 let, než by se stavy uprchlíků a domorodců vyrovnaly, tedy stejná doba, jako od objevení Ameriky dodnes,“ vypočítává dále publicista. Navíc USA, které jsou na počet obyvatel téměř poloviční, přijímají 1 milion lidí ročně a nijak se prý pod náporem migrantů z celého světa nebortí.

Ani korunu z našich daní

Jetmar do své statistiky zahrnul i ekonomické ukazatele. Nezaměstnanost v České republice v současné době čítá 6,2 %. Publicista uvádí, že i kdyby podíl nezaměstnaných stoupl na 12 %, dokázal by náš stát zabezpečit téměř celou letošní uprchlickou vlnu do celé EU. Od Evropské unie jsme prý navrch dostali v loňském roce navíc 85 miliard korun, přičemž roční náklady na nezaměstnaného jsou zhruba osmdesát pět tisíc korun. „Jednoduchými počty lze zjistit, že by naše země uživila 1 milion běženců na úrovni průměrného nezaměstnaného jenom z darů od EU a náš rozpočet by to nestálo ani korunu z našich daní,“ klidní Jetmar obavy.

„Až zítra uslyšíte slova nebo budete číst věty typu: do Evropy se valí vlna migrantů nebo blíží se invaze uprchlíků, uprchlíci obsazují Evropu nebo sociální systém Evropy kolabuje a podobné strašící informace, zamyslete se, zda je to doopravdy možné?“ vyzývá Jetmar skrze portál Svobodné fórum, které zveřejnilo jeho komentář.

Celý komentář ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…