Ze sporu kolem dalajlámy zmizel rozum, říká Vladimír Dlouhý. Na Hrad nejde

27.10.2016 18:28

Ve čtvrteční Kauze dne na Rádiu Impuls promluvil prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý. Posteskl si nad tím, že se ze sporu kolem dalajlámy vytratil zdravý rozum. Bohužel prý také začíná dávat za pravdu kritikům obchodování s Čínou – tyto vztahy nám prý zatím nepřinášejí to, v co jsme doufali.

Ze sporu kolem dalajlámy zmizel rozum, říká Vladimír Dlouhý. Na Hrad nejde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Dlouhý, prezident Hospodářské komory České republiky

Půjdete na Hrad? Zeptal se prezidenta Dlouhého šéfredaktor Babišovy MF Dnes Jaroslav Plesl. Rádio Impuls taktéž patří Andreji Babišovi (ANO).

„Nepůjdu, protože bych chtěl vyjádřit, že některé události kolem udělování státních vyznamenání nebyly řešeny šťastně. Spor o dalajlámu je bizarní a zmizel z něj rozum. Jako prezident Hospodářské komory bych se s dalajlámou nesetkal, jako Vladimír dlouhý ano. Každý člověk má právo se s dalajlámou setkat a je jedno, jestli je to prostý občan jedoucí metrem nebo ministr české vlády,“ konstatoval Dlouhý.  

Vladimír Dlouhý

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta ČR v roce 2013
  • mimo zastupitelskou funkci

Následně pozvedl obočí nad tím, jak vypadají naše obchodní vztahy s Čínou. „Ti, kteří kritizují naši otevřenost vůči Číně, začínají poukazovat na to, a podle mého soudu mají pravdu, že to naše otevření Číně, ty náklady, s nimiž je to spojeno, zatím neodpovídají tomu, co se nám z Číny dostává,“ kroutil hlavou Dlouhý.

Nakonec se rozčiloval i nad novým zákonem, kvůli kterému budou v den státního svátku uzavřeny velké obchody. „Hrome, proč by mi někdo měl jako podnikateli diktovat, kdy smím prodávat. A proč mě někdo s pomocí tohodle zákona chce vychovávat, jak se píše v důvodové zprávě,“ rozčiloval se.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …