Že vstoupili do vlády, protože cítili zodpovědnost? Ivan Bartoš se v ČT vysmál ČSSD

12.07.2018 19:45

Česko má od včerejška vládu s důvěrou 264. den po loňských volbách. Dlouhé jednání Sněmovny provázely od rána až do noci protesty. Podle předsedy Pirátů Ivana Bartoše, který byl hostem Interview na ČT24, sociální demokracii účast ve vládě nepomůže. „Vláda má špatnou energii,“ řekl a odkázal k obličejům poslanců při hlasování.

Že vstoupili do vlády, protože cítili zodpovědnost? Ivan Bartoš se v ČT vysmál ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Bartoš

Demonstranti dávali najevo především nesouhlas s podporou vlády ze strany KSČM. Když se Babiš snažil na protestanty promluvit, demonstranti po něm začali házet nejrůznější předměty, mezi nimi také PET láhve. „Já žádné láhve nikam neházím,“ uvedl Bartoš a dodal, že podle jeho názoru nešlo o výrazné životní ohrožení. „Já jsem pacifista, já odmítám násilí,“ připustil zároveň. Podle něj je zapotřebí, aby se demonstrace hlídaly.

Maraton za řečnickým pultíkem ve Sněmovně, tedy jednání a následné hlasování o důvěře vládě menšinového kabinetu ANO a ČSSD s podporou KSČM, nehodnotí Bartoš pozitivně. „Vláda má špatnou energii,“ uvedl a odkázal především k postoji jednotlivých poslanců. Podle něj o jakémkoliv nadšení ve Sněmovně při hlasování nemohla být řeč.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Podle Bartoše vstup do vlády sociální demokracii příliš nepomůže. „Já tomu nevěřím, podle mě to dopadne podobně,“ uvedl a připomněl poslední volební výsledek sociální demokracie. Proč by lidé volili sociální demokracii, když byla u vlády s Babišem, zamyslel se. Nesouhlasí také s tím, že sociální demokracie jako jediná strana cítila zodpovědnost, a proto do vlády vstoupila. Podle něho za tím stojí spíše finanční motivy.

Bartoš současně připomíná, že Piráti jsou připraveni být konstruktivní opozicí. „My máme jasnou agendu,“ uvedl a připomněl především protikorupční zákony nebo zákon nominační. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…