Ze zákulisí hnutí Andreje Babiše: Časopis píše, na koho je velký šéf naštvaný

26.05.2014 7:12

Hnutí ANO ve volbách do Evropského parlamentu uspělo se ziskem 16 procent hlasů. Podle časopisu Týden se strana dělí na oblíbence Andreje Babiše a na ty, kteří upadli v nemilost. K těm patří Martin Komárek, Helena Válková a Jaroslava Jermanová.

Ze zákulisí hnutí Andreje Babiše: Časopis píše, na koho je velký šéf naštvaný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

Anketa

Líbí se vám, jak v České republice dopadly eurovolby?

hlasovalo: 5195 lidí

Místopředsedkyně sněmovny Jaroslava Jermanová na sebe v březnu upozornila tím, že řídila poslaneckou schůzi v zelené mikině s kapucí. Tvrdí ale, že se na ni snáší kritika za to, že prosadila zákaz prodávání alkoholu ve sněmovně.

Oblečení Jermanové není zásadní, podle časopisu Týden to ovšem šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek v rozčílení prohlásil, že když místopředsedkyně sněmovny nemá na kostýmek, tak jí ho koupí ze svého.

Jermanová se pomalu učí. Ani po pěti měsících zcela neovládá řízení sněmovny

Šéf strany Babiš je s Jermanovou nespokojený hlavně kvůli tomu, že se poslankyně ani za pět měsíců nenaučila řídit sněmovnu tak, aby se její chyby nestávaly terčem posměchu opozice a médií. Babiše prý naštvala i poznámka pronesená v soukromí, že by v čele hnutí ANO nemusel být věčně.

Jermanová ovšem na své pozici zůstává. Podle Týdne ji ovšem další kariérní postup v rámci ANO nečeká. „On ji všude hájí, že se to učí a snaží se. Fakt je, že už se to Jermanová učí dlouho,“ řekl časopisu zdroj, který chtěl zůstat v anonymitě. Odmítl ale, že by měla být poslankyně odvolána.

Jaroslava Jermanová měla v hnutí ANO možnost velké kariéry. Od počátku úzce spolupracovala s Andrejem Babišem.

Byla Jermanová příliš nedočkavá?

Do ANO se dostala oklikou přes ODS. V Krhanicích založila místní buňku občanských demokratů, pak pracovala v zastupitelstvu Středočeského kraje a zkoušela se dostat do Parlamentu. Po neúspěchu ve volbách v roce 2010 s ODS skončila.

Středočeští občanští demokraté vzpomínají na Jermanovou jako na pracovitou a spolehlivou ženu, která je ovšem „příliš nedočkavá v konfrontaci s kvalitnějšími kandidáty“.

V hnutí ANO kandidovala Jermanová jako jednička na středočeské kandidátce. Toužila ovšem také po křesle ministryně práce a sociálních věcí. Babiš prý ale o Jermanovou na ministerstvu příliš nestál a raději jí nabídl post místopředsedkyně sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…