Žebráte pro čmoudy, ti přijdou znásilňovat. Tlamu ti roztrhnu, odvysílala ČT v barvité reportáži, v níž národ poučil i Jiří Dienstbier

15.02.2016 8:28

Lenka Pastorčáková natočila v rámci pořadu ČT 168 hodin reportáž, ve které mapuje radikalizaci české společnosti na událostech posledních dní – protiuprchlických demonstracích, vypáleném humanitárním centru a pobodaném muslimovi. Prudké nenávisti ale také kupříkladu čelí česká pobočka humanitární organizace UNICEF. Ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier a další varují před fašizací společnosti.

Žebráte pro čmoudy, ti přijdou znásilňovat. Tlamu ti roztrhnu, odvysílala ČT v barvité reportáži, v níž národ poučil i Jiří Dienstbier
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Za naši kulturu a bezpečnou zem

Anketa

Uzavřít makedonskou a bulharskou hranici s Řeckem, nepouštět uprchlíky. Toť plán V4, který vadí Merkelové. Podporujete ho?

99%
1%
hlasovalo: 11247 lidí

„Co se to děje s českou společností? Demonstrace, které budí strach, vypálené humanitární centrum, pobodaný muslim. V našich ulicích padají výzvy k násilí, z nichž teče nenávist. Zatímco ve 30. letech se v Německu šikovaly masy pod křídly nacismu, dnes jsou nepřítelem běženci. Opravdu hrozí české společnosti fašizace, jak varují někteří?“ uvedla moderátorka pořadu Nora Friedrichová reportáž Lenky Pastorčákové nazvanou „Tekutý hněv“.

Podle odborníka na extremismus Petra Kupky si nemusíme pomáhat příměry ze třicátých let, abychom postihli vážnost situace. Jeho slova jsou doplněna záběry na nedávné protiuprchlické demonstrace v Praze, jejichž účastníci provolávali hesla jako „nic než národ“, „Čechy Čechům“ či výhružné „svobodu vám nedáme, zrádce my si podáme“.

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) soudí, že v české společnosti roste agresivita a zášť. První náměstek ministra vnitra pro vnitřní bezpečnost Jiří Nováček dodává, že čím dál víc lidí se nechává ovlivnit populisty, kteří jsou vzdělanější či výmluvnější. Ti pak prý dokáží přesvědčit k účasti na podobných akcích i ty, kteří uvažují normálně.

Tekutý hněv Čechů zaplavil i UNICEF

Autorka reportáže následně ukázala, jakou absurdní podobu dle jejího názoru nabírá hněv Čechů. Zamířila do české pobočky mezinárodní organizace UNICEF, která se zaměřuje na pomoc dětem, chudým a nemocným. Organizaci chodí od našinců nenávistné dopisy. Její ředitelka Pavla Gomba říká, že v takové podobě hněv nikdy předtím nezažila. „Neustále se tam opakuje myšlenka ‚nechme je umřít, jen ať ty děti umřou, nezachraňujme je, protože když umřou, tak zbude víc na nás. A když umřou, nestanou se z nich potenciální uprchlíci a běženci do Evropy‘,“ shrnula Gomba v rozhovoru s Pastorčákovou.

„Pavlo Gombo, ještě jednou takovýto dopis, tak si pro tebe dojedu do Prahy a tlamu ti roztrhnu, ty hovado a celý podvodný UNICEF. Šmejde zasranej,“ přišlo na e-mail UNICEFU od Ing. Zmrzlíka. „Jak si dovolujete žebrat pro cizí pakáž a verbež… Beztak jich tu na nás budou za chvíli útočit miliony,“ čílil se další Čech. „Čím víc je budete živit, pomáhat jim, tím jich bude víc – jste jak ta Merkelová. Hnus,“ obdrželi v UNICEFu.

Gomba také poukázala na to, že Češi organizaci vyčítali i kampaň proti podvýživě, která se přitom uprchlíků z Afriky či Blízkého východu netýkala. „To vám není trapné žebrat peníze pro černé a čmoudy? Jednou z toho malého „chudáka“ bude velký a ten se nacpe do Evropy vraždit, znásilňovat a krást. Radši nechte přírodu, ať to vyřeší sama,“ poradil organizaci nejmenovaný adresát.  

Reportáž ke zhlédnutí ZDE

Pastorčáková na závěr konstatuje, že k fašizaci společnosti jako celku je dle odborníků zatím daleko, ale historickou zkušenost už máme. Stalo se toho prý dost na to, abychom jen krčili rameny.

„Můj otec přežil koncentrační tábor. A o době, která tomu předcházela, mi dost vyprávěl. Čili takové zvláštní tóny se už ozývají, nedej Bože aby pokračovaly do toho, co se stalo dřív. Tomu musíme co nejvíc bránit,“ varuje první náměstek ministra vnitra pro vnitřní bezpečnost Jiří Nováček. Podle ministra pro lidská práva Jiřího Dienstbiera může situace dojít dále. „Ve třicátých letech minulého století také došla dále. Dospěla do druhé světové války, kde umíraly desítky milionů lidí. Už to nebylo o ojedinělých fyzických útocích,“ míní sociálnědemokratický politik. Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) oproti tomu optimisticky věří, že většina změní svoji pozici a přestane vyjadřovat podporu extremistickým silám ve společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…