Zelení kritizují vládní strany. Nevyvěsily totiž tibetskou vlajku

10.03.2012 14:28

Na budově Poslanecké sněmovny nevisí tibetská vlajka. To vadí Ondřeji Liškovi a Straně zelených, která proto kritizuje parlamentní strany, že na vyvěšení nenašly odvahu.

Zelení kritizují vládní strany. Nevyvěsily totiž tibetskou vlajku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany zelených Ondřej Liška

"Mrzí, že na rozdíl od Strany zelených nemá již žádná současná parlamentní strana odvahu na budově Poslanecké sněmovny tibetskou vlajku vyvěšovat," uvedl předseda Strany zelených Ondřej Liška.

Zelení kritizují vládní strany proto, že dnes 10. března je 53. výročí povstání Tibeťanů proti čínské okupaci. Zemřelo tehdy 80.000 lidí a další odešli do exilu, včetně dalajlámy. Podle Lišky je výročí okupace o to smutnější, že represe Číny dovedly za loňský rok přes dvacet dalších Tibeťanů k tomu, že se upálili.

"Rostoucí hospodářská a politická moc Číny není důvodem pro rozvolnění tlaku na dodržování základních lidských práv a svobod jejího obyvatelstva, bez ohledu na etnickou příslušnost, náboženské vyznání nebo tradiční způsob života," dodal Ondřej Horký, vedoucí zahraniční sekce SZ.

Solidaritu s Tibetem projevuje svět vyvěšováním tibetských vlajek právě na den 10. března, vyvěšují se i na radnicích. Česká republika se k iniciativě připojila v roce 1996, kdy vlajky vyvěsily čtyři radnice. Loni to bylo už 348 měst.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…