Zelení zahájili primárky pro volby do EU, hlasovat můžou i voliči

04.12.2013 13:11

Strana zelených zahájila primárky pro volby do Evropského parlamentu, které se budou konat příští rok na jaře. Zúčastnit se jich mohou i voliči a podporovatelé strany, kteří mohou v internetovém hlasování vybírat kandidáta zelených na předsedu Evropské komise. Novinářům to na dnešní on-line tiskové konferenci řekl předseda Strany zelených Ondřej Liška.

Zelení zahájili primárky pro volby do EU, hlasovat můžou i voliči
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Voleb, ze kterých vzejdou dva kandidáti, se může zúčastnit kterýkoli občan EU starší 16 let. Výsledky budou vyhlášeny na konci ledna.

"V každém členském státě je stále potřeba postavit samostatnou kandidátku. Tento projekt ale umožní voličům a podporovatelům zelených evropských stran podílet se na tom, koho evropská strana zelených navrhne na předsedu Evropské komise," řekl Liška.

Na celoevropského lídra kandiduje za francouzské zelené José Bové, který se utká s Italkou Monikou Frassoniovou a kandidátkou federace mladých evropských zelených Franziskou Kellerovou. Němečtí zelení pak nominovali Rebeccu Harmsovou, kterou podpořili i čeští zelení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…