Zelení zveřejnili matematický vzorec, který je dostane do sněmovny

09.05.2010 7:02

Strana zelených by se podle posledních dvou průzkumů agentur SANEP a Médea research nedostala do sněmovny. Její marketing ovšem nezahalí a na Facebooku připravil vzorec, který má partaji kolem předsedy Ondřeje Lišky pěti procentní hranici zaručeně prolomit.

Zelení zveřejnili matematický vzorec, který je dostane do sněmovny

"Přiznejme, že jsme zelení!" začíná oficiální profil Strany zelených na Facebooku svůj výpočet pro zisk dostatečné procentuální výše pro vstup do sněmovny. "V současné době je nás tu 2514. Když každý z nás pozve 10 svých přátel, bude nás 25 140. Když každý z těchto 25 140 lidí pozve 10 svých přátel, bude nás 251 400. Pro to, aby se politická strana dostala do sněmovny, potřebuje 270 000 hlasů."

Zelení se tak dostávají na přibližně stejná čísla, která jim v roce 2006 zajistila šest poslaneckých mandátů. Při tehdejší voličské účasti 64,47 procenta odevzdalo právě Zeleným svůj hlas 336 487. To v přepočtu znamenalo 6.29 procenta.

To, že "zelený" marketing funguje, dokazují reálná čísla na Facebooku. Po uveřejnění této výzvy stoupl počet přátel strany o dvě stě sedm. " To je slušný výkon," okomentovala sama strana rostoucí počet příznivců.

Výsledky posledních dvou průzkumů agentur na výzkum veřejného mínění ovšem těmto počtům do karet nehrají. Čtvrteční data SANEPu přiřkla zeleným 2,8 procenta. Předcházející výsledky agentury Médea Research z 29. dubna přisoudily straně Ondřeje Lišky 4,9 procenta.

Více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…