Zelený levičák Patočka si odplivl nad profesorem řečnícím k babišovcům. Už je z něj prý karikatura

28.02.2015 16:42

Jakub Patočka nenechává v Deníku Referendum nit suchou na mysliteli Václavu Bělohradském, který na sněmu hnutí ANO podpořil toto uskupení i Andreje Babiše. Podle Patočky přitom přehlíží fakta a prakticky se tak stává jen karikaturou sebe sama.

Zelený levičák Patočka si odplivl nad profesorem řečnícím k babišovcům. Už je z něj prý karikatura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Filozof Václav Bělohradský

"Václav Bělohradský, který v minulosti podporoval Václava Havla, Václava Klause, Miloše Zemana, Bohuslava Sobotku, každého z nich v době, kdy se těšili širokému respektu společnosti, nyní přijel svým projevem podpořit, protože jinak než jako podpora se jeho účast zde vykládat nedá, Andreje Babiše," poznamenal hned na úvod autor.

Možná i proto, aby se Babišovi zalíbil, přiřkl mu i zásluhy, které jdou ve skutečnosti za jinými osobnostmi. Jestliže někdo o Babišovi tvrdí, že řešil problematiku pražského squattu Klinika, zapomíná na to, že se v kauze dlouho předtím angažoval současný pražský radní Matěj Stropnický a ruku k dílu přiložil i ministr vnitra Milan Chovnec (ČSSD).

Celá Patočkova glosa ZDE

Patočka si klade otázku, proč Bělohradský přehlíží, že je hnutí ANO politickou divizí Agrofertu a z tohoto pohledu je to také snad nejnebezpečnější projekt po roce 1989. Vidět toto u Bělohradského je prý bolestné. Bělohradský se projevil jako karikatura sebe sama.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…