Železná opona se vrací. Bavorský ministr uvažuje o novém plotu na české hranici

02.10.2015 10:02

Bavorský ministr financí Markus Söder nevylučuje vybudování plotů na německých hranicích, které by měly omezit příchod běženců do země. Časopisu Focus řekl, že to je jedna z možných reakcí na nedostatečnou ochranu vnějších hranic Evropské unie. Zemský premiér Horst Seehofer ale návrh na vytvoření plotů odmítl.

Železná opona se vrací. Bavorský ministr uvažuje o novém plotu na české hranici
Foto: ceskatelevize.cz
Popisek: Maďarsko již začalo stavět ochranný plot proti imigrantům

Když nejsou chráněny vnější hranice EU, musí německá vláda přemýšlet o tom, jak ochrání německou hranici,“ řekl Söder. „Jestli to nakonec budou ploty, pohraniční hlídky nebo jiné formy kontroly hranic, se teprve uvidí,“ uvedl.

Podle Södera v současnosti nemá německá vláda přehled o tom, kdo do země přichází. „Jsem proto přesvědčen, že se v Evropě ještě bude mluvit o budování ochranných plotů,“ uvedl bavorský ministr. Podotkl také, že EU měla místo finanční pomoci Řecku raději dohodnuté prostředky investovat do „masivní ochrany hranic“.

Söderův návrh odmítl bavorský premiér Seehofer. „Jsem pro omezení imigrace, ale dokud budu v čele vlády, v Bavorsku hraniční ploty nebudou,“ řekl deníku Süddeutsche Zeitung. „V žádném případě nebudou na bavorské hranici, ale ani nikde jinde v Evropě,“ dodal.

V Německu se v září zaregistrovalo rekordních 170 000 běženců, skutečný počet přicházejících uprchlíků ale je výrazně větší. Bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann ho tento týden odhadl na 270 000 lidí. Většina běženců přišla do země přes rakousko-bavorskou hranici.

Německá vláda očekává, že celkem za letošní rok dorazí do země 800 000 žadatelů o azyl. Někteří politici mluví dokonce o milionu běženců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…