Železný na ČT zkusil napálit Vondráčka. Babiš a StB. Ale vrátilo se mu to jako bumerang...

16.11.2019 6:06

„Nemůžete tvrdit, že jste strana pro-podnikatelská, která je otevřená Západu ... a na druhé straně mít jako podporující stranu komunisty nepřímo ve vládě a jako hlasovací kliku SPD Tomia Okamury, kdyby to náhodou nevyšlo,“ tepal do hnutí ANO v pátečních Událostech, komentářích ČT24 předseda Pirátů Ivan Bartoš – jenž se hodlá zúčastnit dnešní demonstrace Milionu chvilek na Letné. Podle slov předsedy Poslanecké sněmovny a místopředsedy hnutí ANO Radka Vondráčka demonstranti kazí oslavy třiceti let svobody: „Já to Milionu chvilek zazlívám, já jim zazlívám, že si vybrali zrovna tenhle termín,“ řiká.

Železný na ČT zkusil napálit Vondráčka. Babiš a StB. Ale vrátilo se mu to jako bumerang...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Pirátů Ivan Bartoš

Anketa

Má Tomio Okamura vaši důvěru?

86%
14%
hlasovalo: 31581 lidí
Vondráček v pořadu zmínil, že se mu při vzpomínce na listopad 1989 vybaví jeho studentská léta a to, jak tenkrát k vůdcům povstání vzhlížel. Za třicet let od revoluce jsme podle něj udělali obrovský skok, a to převážně ve vztahu k zahraničí. Zmínil též, že jsme se zařadili do Evropy, do níž patříme.

Bartoš tehdejší náladu prý příliš nezaznamenal, jelikož mu v té době bylo devět let, vnímal prý jen uvolněnější atmosféru ve škole a proměnu nástěnek. Dnešní situaci pak na rozdíl od Vondráčka pouze nechválil, problémem jsou skupiny obyvatel na hranici chudoby. To je dle Batoše třicet let od listopadu 1989 ostuda.

Moderátor Jakub Železný k době před třiceti lety a k dnešku vytáhl minulost premiéra Andreje Babiše a mluvil i o jeho pozici v StB. To Vondráček odmítl – zatím Babiš, ohledně své agentské minulosti v StB, v jejíchž spisech je veden pod krycím jménem Bureš, vyhrál všechny dosavadní soudy.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Ke spolupráci ministerského předsedy s komunisty Vondráček dodal: „Samotná první vláda měla v sobě řadu bývalých komunistů, já si myslím, že vracet se k tomu, že byl někdo řadový člen komunistické strany… Vzhledem k tomu povolání tam být musel.“ Taková dle předsedy Sněmovny byla prostě doba. „To je problém boje s Andrejem Babišem a hledání argumentů těmi, kterým se zkrátka nelíbí,“ doplnil.

Bartoš upozornil, že Babiš není jediným problémem, který hnutí ANO má, vládní stranu tepal za to, že vláda spolupracuje s KSČM: „Neřešme tu osobu pana Babiše, on je lídr toho hnutí, ale když si vezmeme, jak byla ustanovena Sněmovna, a kdo de facto svými hlasy podporuje vládu a jaké věci procházejí a tak aby komunisté tu svoji podporu vládě dodávali, když je potřeba…“ „Paní Schillerová jde vyjednávat o rozpočtu s komunisty a pak po internetu i v České televizi koluje ta fotka, jak ona tam usměvavá sedí mezi tím ÚV KSČM,“ pokračoval.

Dialog by nejsilnější česká strana prý měla vést s demokratickou opozicí. „Nemůžete tvrdit, že jste strana pro podnikatelská, která je otevřená Západu a má tyto myšlenky a na druhé straně mít jako podporující stranu komunisty nepřímo ve vládě a jako hlasovací kliku SPD Tomia Okamury, kdyby to náhodou nevyšlo,“ hřímal Bartoš.

A pak přišla na řadu i dnešní demonstrace Milionu chvilek pro demokracii na Letné. Vondráček prý dlouho nevěděl, jaká slova by se dala k této akci použít. „Já to Milionu chvilek zazlívám, já jim zazlívám, že si vybrali zrovna tenhle termín,“ prohlásil s tím, že mu tento protest kazí oslavy 30 let svobody. Prý jsme si aspoň jednou mohli sednout a alespoň během oslav výročí sametové revoluce vést dialog.

Bartoš k tomu přidal: „Demokracie není redukce na odevzdání hlasu ve volbách.“ A pak se zmínil ohledně své účasti na Letné. Dnes odpoledne prý na Letnou přijde a demonstrace Milionu chvilek „se zúčastní z pozice občana“, sdělil pirát Bartoš,

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…