Zeman: Babiše jmenuji premiérem, i když bude sedět ve vazbě

08.09.2017 10:44

Předseda hnutí ANO by se mohl stát premiérem i v případě, že by ho policie vzala do vazby. ParlamentnímListům.cz to v rozhovoru řekl prezident Miloš Zeman. Na otázku, zda by ho v takovém případě jmenoval, řekl: „nepochybně ano“.

Zeman: Babiše jmenuji premiérem, i když bude sedět ve vazbě
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Andrej Babiš se nemusí obávat scénáře, který se poslední dobou šíří v politických kuloárech, tedy že ho policie ještě před volbami zavře do vazby. Pokud by jeho hnutí ANO volby vyhrálo, předsedou vlády by se stal i tak. Vazba nevazba.

„Nepochybně ano,“ odpověděl prezident Zeman na otázku ParlamentníchListů.cz, zda by Andreje Babiše jmenoval premiérem za předpokladu, že by hnutí ANO vyhrálo volby a on seděl ve vazbě.

„Vždy jsem jako protipříklad uváděl hejtmana Libereckého kraje Martina Půtu, proti kterému je stále vedeno trestní stíhání, ale protože v krajských volbách získal důvěru občanů, tak je opět hejtmanem. Mimochodem, skoro se obávám, že tohle trestní stíhání Martina Půty bude další policejní blamáží,“ doplnil k tomu během rozhovoru.

Celý rozhovor s prezidentem Milošem Zemanem čtěte na serveru ParlamentníListy.cz ZDE! Dozvíte se například, co o kauze Čapí hnízdo sdělil hlavě státu policejní prezident, další podrobnosti ke kauze OKD a roli tehdejšího ministra financí Bohuslava Sobotky, nebo co Zeman říká tomu, že mu již tisíce odpůrců poslaly drsný vzkaz spolu s jedním haléřem na transparentní účet.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…