Zeman, Havel, Klaus a Kalousek se umístili v této ošklivé anketě. Vedle opravdu ošklivých lidí

11.06.2015 12:54

Za nejzápornější postavu českých dějin je považován prezident Klement Gottwald. Určili jej hlasující v anketě Českého rozhlasu Radiožurnál na webu HRDiNA.cz. V první desítce jsou však i tři žijící politici – na třetím místě prezident Miloš Zeman, na pátém exprezident Václav Klaus a na desátém exministr financí Miroslav Kalousek.

Zeman, Havel, Klaus a Kalousek se umístili v této ošklivé anketě. Vedle opravdu ošklivých lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Pro Klementa Gottwalda hlasovala rovná čtvrtina respondentů. Stříbrnou příčku obsadil s devíti procenty protektorátní kolaborant Emanuel Moravec. Šesté místo patří Karlu Čurdovi, sedmé Edvardu Benešovi, osmé Gustávu Husákovi a deváté Karlu Hermannu Frankovi.

„Je to samozřejmě komunista Klement Gottwald. Ten uvrhl naše lidi do otroctví a zabrzdil tady vývoj a prosperitu na čtyřicet let,“ uvedl pro Český rozhlas jako hlavní negativní postavu československých dějin Gottwalda fotograf Jan Saudek.

Rozporuplného hodnocení se dostává prvnímu polistopadovému prezidentovi Václavu Havlovi. Lidé mu podle dosavadních výsledků hlasování přisuzují 3. místo mezi hrdiny, ale zároveň 4. příčku na žebříčku nejzápornějších postav historie, píše Rozhlas.cz.

Původní text ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…