Zeman: SPOZ by neměla vstupovat do vlády

21.03.2013 14:45

Straně, jejímž je čestným předsedou, popřeje prezident Miloš Zeman na sobotním sjezdu, aby nenásledovala "katastrofy" malých politických subjektů a nesnažila se být ve vládě. Strana práv občanů - zemanovci (SPOZ) by podle něj měla být "kritickým partnerem vítěze voleb". Zeman minulý týden na sjezdu sociální demokracie popřál své někdejší straně vítězství v příštích volbách. ČSSD by podle něj měla vládnout sama v menšinové vládě.

Zeman: SPOZ by neměla vstupovat do vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

SPOZ by podle Zemana neměla chtít být součástí vlády, jako se o to pokoušely malé strany Věci veřejné, LIDEM, Strana zelených, Unie svobody, ODA či lidovci. "Protože platí, že každá malá strana, která se vecpala do vlády, krátce poté buď zanikla, nebo se alespoň nedostala do Parlamentu," řekl Zeman na tiskové konferenci po projevu k senátorům.

Nový prezident dále uvedl, že při svém vítězství v přímé volbě hlavy státu získal 55 procent voličských hlasů. ČSSD podle něj v průzkumech nyní vede se ziskem asi 25 procent. "To znamená, že je zde drobná rezerva zvíci 30 procent, a já řeknu na sjezdu SPOZ, že pevně doufám, že této rezervy strana využije," dodal Zeman.

Stranu práv občanů čeká v sobotu historicky čtvrtý celostátní sjezd. Uskuteční se v pražském Top hotelu. Tedy na stejném místě, kde její čestný předseda oslavil své zvolení prezidentem. Zeman pronese projev předtím, než straníci zahájí volbu nového vedení.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …