Zeman: Už nebudu označovat politické antitalenty živočišnými termíny

28.06.2017 12:05

Prezident Miloš Zeman zahájil dnes návštěvu Kraje Vysočina. Jak řekl úvodem při setkání se zastupiteli a starosty kraje, je to jeho milovaný kraj.

Zeman: Už nebudu označovat politické antitalenty živočišnými termíny
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Úvodem Zeman poblahopřál všem ke zvolení. „Vyhráli jste už tím, že jste v zastupitelstvu. I olympionikům v Riu jsem říkal, že vyhráli už tím, že tam jsou. Zároveň si vám dovolím kondolovat, neboť je to těžká práce,“ zmínil prezident. 

Podotkl také to, že s sebou vozí knihu přezdívanou kladivo na čarodějnice nebo na hejtmany. Kniha poukazuje na chátrající památky v kraji. A samozřejmě nechybělo ani téma hospiců, jichž je Zeman velkým zastáncem.

V diskuzi se pak Zeman vyjádřil ke svému vyjadřování, kdy si je vědom toho, že leckdy má drsné vyjádření, ale bobříka mlčení držet nehodlá. Čas od času jeho drsnější termín totiž převezmou po čase i jiní kolegové. „Omezím své verbální vyjadřování a nebudu označovat politické antitalenty živočišnými termíny,“ řekl.

„Jsem sice příznivcem zavedení eura, ale musíme počkat, až se Řecko podaří vytlačit z eurozóny. Jinak hrozí nebezpečí, že by český daňový poplatník splácel dluhy. Jinak říkám, že pokud by všechny země eurozóny byly ve stabilním ekonomickém módu, nevidím důvod, proč euro nezavést,“ zmínil Zeman.

Evropské unii podle něj chybí silné vedení. „Respektovaní politici, kteří budou vzbuzovat důvěru. Evropská unie se také musí zbavit záplavy technických směrnic a místo toho přijímat dlouhodobá koncepční opatření. Například chránit své vnější hranice,“ zmínil Zeman a přidal příklad o nařízení ohledně výkonu vysavačů. 

Závěrem pak přišla řeč i na školství, kde by mělo podle jeho slov dojít ke změně orientace na technické odbory. „Také důraz na základní vzdělání a zabývat se problematikou vysokých škol. Můj názor je, že vysoké školy jsou přetíženy studenty, kteří na vysoké školy nemají,“ poznamenal prezident. 

Kromě podpisu do pamětní knihy pak také došlo k předání darů, kdy prezident opět hejtmanovi přivezl med z lánské obory i houby z lánského parku. A nezapomněl ani na slivovici. „Nehádejte se mi tady. Po zkušenostech v jižních Čechách to říkám se zvláštním důrazem,“ dodal závěrem Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…