Zeman a Babiš prý chtějí ovládnout Českou televizi. Člen její Rady si vzal za příklad "Ovčáčkovu nehoráznost"

14.04.2017 10:13

Poslední jednání Rady České televize se neomezilo jen na samotný výběr pěti finalistů pro volbu generálního ředitele ČT. Její úvod totiž provázelo ostré vystoupení člena televizní rady Zdeňka Šarapatky. Ten varoval ostatní radní před reálnou snahou Babišových médií a Hradu volbu ředitele veřejnoprávní televize ovlivnit. Píše o tom server Forum24.

Zeman a Babiš prý chtějí ovládnout Českou televizi. Člen její Rady si vzal za příklad "Ovčáčkovu nehoráznost"
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČT 24, ilustrační foto

Za naprosto nehorázné označil podle serveru Zdeněk Šarapatka také úterní vystoupení prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka na akci předáka Strany práv občanů (dříve Zemanovci) Jana Veleby v Senátu, namířené proti veřejnoprávní televizi, a účelový text Babišovy MF Dnes na adresu hospodaření ČT právě pod vedením Petra Dvořáka.

Celý text je ZDE

Načasování útoků těsně před volbou nového generálního ředitele veřejnoprávní televize podle radního ukazuje na zjevnou snahu šéfa hnutí ANO Babiše a prezidenta Zemana stávajícího šéfa ČT před volbou poškodit a znevýhodnit jej před ostatními kandidáty. Babišovo hnutí i Zeman podle Šarapatky dlouhodobě usilují o podřízení České televize jejich politickým zájmům a orientaci jejího zpravodajství na Rusko a Čínu. „K politickému vystoupení státního úředníka Ovčáčka v Senátu si lze už jen dosadit, že by ČT měla být podle Hradu víc proruská a pročínská a nemá co strkat nos do Čapích hnízd nebo Babišových dluhopisů,“ cituje server Šarapatku.

Zajímavá je podle Šarapatky shoda v Ovčáčkových výrocích a v předložené koncepci jednoho z kandidátů na ředitele ČT. „Zbourat poměrně moderní televizní budovu, tzv. Rohlík, a na jejím místě postavit za miliardy fungl novou ČT a z obrovského komplexu budov celé televize udělat muzeum. I to najdete v koncepcích uchazečů stejně jako v šílenostech, které zcela vážně zazněly na Velebově akci. Zajímavý synchron návrhů kandidáta na ředitele veřejnoprávního média s myšlenkami Hradu,“ upozorňuje radní. S návrhem jde do volby podle zdroje serveru Forum24 bývalý ředitel Primy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…