Zeman a Nymfomanka. To bude náplň kulturního programu ČT

06.01.2014 12:23

Na umělecky zaměřeném programu ČT art v pondělí večer odstartuje nový kritický týdeník Jasná řeč dlouholetého novináře Josefa Chuchmy. Výběr témat a zejména jejich kombinace pro první díl tohoto pořadu je úsměvný. První část je zaměřena na kritiku filmu Nymfomanka. V druhé části pak Ladislav Špaček a pedagožka Noemi Zárubová rozeberou obnovu tradice vánočních prezidentských projevů v podání Miloše Zemana.

Zeman a Nymfomanka. To bude náplň kulturního programu ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

"Stáli jsme o formát týdenní kritické revue s výraznou osobností, který umožní věnovat se aktuálním tématům, jež jsou dostatečně relevantní, aby zajímavě naplnila pětačtyřicetiminutovou stopáž pořadu," vysvětluje výkonný ředitel ČT art Tomáš Motl.

Pořad se bude věnovat událostem v soudobé tvorbě i umění, stejně tak kulturním fenoménům, které hýbou dnešní společností. Divákovi má být tímto způsobem předložena jakási mapa, která vyznačí nejzajímavější směry současné kultury.

Sdělení České televize ZDE.

Nymfomanka a pak Zemanův projev

Jasná řeč Josefa Chuchmy se ve svém prvním vydání v pondělí 6. ledna bude zabývat aktuální premiérou filmu Nymfomanka. Pozvání k diskusi na elektrizující téma přijala kritička a publicistka Jindřiška Bláhová a filmový kritik a redaktor kulturního čtrnáctideníku A2 Antonín Tesař.

Obnovená tradice vánočních projevů v podání Miloše Zemana je druhým tématem prvního vydání Jasné řeči. Josef Chuchma zamíří na estetiku prezidentských projevů a na to, co vizuální stránka a styl říkají o jejich obsahu. Zkušený pohled a praktickou zkušenost nabídne Ladislav Špaček, expert na společenskou etiketu a dříve mluvčí prezidenta Václava Havla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…