Zeman a zbraně: Policie zvažovala změnu trasy prezidentova vozu

19.02.2017 6:13

Policisté v pátek ráno v Hradci Králové při kontrole trasy, po které měl jet prezident Miloš Zeman, našli pod horkovodem plastovou krabici s atrapami samopalu a pistole. Informovala o tom Česká televize.

Zeman a zbraně: Policie zvažovala změnu trasy prezidentova vozu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Zeman v pátek končil třídenní cestu po Královéhradeckém kraji. „Prohlédli jsme místo, o kterém víme, že se tam zdržuje žena bez domova. Tam jsme našli dvě plastové atrapy zbraní,“ řekla ČT policejní mluvčí Eva Prachařová. Fotografie nalezených napodobenin zbraní policie podle televize odmítla zveřejnit.

Atrapy zbraní se našly na trase, po které měla jet prezidentská kolona k heliportu záchranné služby. ČT uvedla, že podle očitých svědků policistů nalezené zbraně na první pohled vypadaly jako funkční a mohly by vyvolat obrannou reakci ochránců hlavy státu.

Policisté podle televize po nálezu zvažovali změnu trasy prezidentské kolony. Zeman ale nakonec k heliportu přijel původně plánovanou cestou.

reklama

autor: mp

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…