Zeman ani Fischer nemusí platit daň za zpožděné peníze na kampaň

07.09.2013 12:50

Prezident Miloš Zeman ani neúspěšný prezidentský kandidát a nyní ministr financí v demisi Jan Fischer nemusí zaplatit darovací daň z peněz, které byly určeny na jejich volební kampaň, ale na účty jim přišly až po skončení prezidentské volby. Podle informací serveru Lidovky.cz se na tom dohodly Finanční správa a Ministerstvo vnitra.

Zeman ani Fischer nemusí platit daň za zpožděné peníze na kampaň
Foto: hns
Popisek: Jan Fischer versus Miloš Zeman

"Jde o bezúplatná nabytí majetku určeného na financování volební kampaně kandidáta na funkci prezidenta podle zákona upravujícího volbu prezidenta republiky, která nejsou předmětem daně darovací," řekla webu mluvčí Generálního finančního ředitelství Petra Homolová. Podle ní je podstatná transparentnost příjmů i výdajů na financování volební kampaně.

Zeman splácel část výdajů na kampaň až měsíce po vyhlášení výsledků

Fischerovi se po neúspěšné kandidatuře v lednových prezidentských volbách dlouho nedařilo splatit všechny náklady na kampaň. Dluhy nevyrovnal ani po uplynutí zákonné lhůty. Až na začátku července přišlo na účet jeho kampaně několik darů v řádu milionů korun. Pokud by z nich platit darovací daň, činila by podle serveru přes půl milionu korun.

Také Zeman splácel část výdajů na kampaň až měsíce po vyhlášení výsledků. Na účet mu po volbách od sympatizantů přišly miliony korun. V jeho případě by se výše darovací daně vyšplhala až k jednomu milionu, uvedly Lidovky.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…