Zeman bude hledat náhradu za Pilce. Zeptá se prý u Stropnického

06.12.2015 17:49

Prezident Miloš Zeman bude hledat nového náčelníka hradní vojenské kanceláře. Musí to udělat proto, že současný náčelník Rostislav Pilc nemá bezpečnostní prověrku, která mu byla odebrána. Údajně v souvislosti s kauzou Jany Nečasové (dříve Nagyové).

Zeman bude hledat náhradu za Pilce. Zeptá se prý u Stropnického
Foto: Radim Panenka
Popisek: Miloš Zeman a Xaver Veselý.

Prezident Zeman v pořadu Prezidentský Pressklub na Frekvenci 1 připustil, že časem bude muset odvolat náčelníka své vojenské kanceláře Rostislava Pilce. Ten přišel v minulém týdnu o bezpečnostní prověrku, která je pro výkon jeho funkce nezbytná.

„Požádám pana ministra Stropnického a pana náčelníka generálního štábu Bečváře, aby mi někoho doporučili,“ dodal prezident.

Ten řeší podobný problém již se svým kancléřem Vratislavem Mynářem. Tomu bezpečnostní prověrka vůbec nebyla udělena. Kancléř však podal proti rozhodnutí rozklad, a prezident se rozhodl počkat až na výsledek příslušného řízení.

„Na rozdíl od kancléře, který prověrku nepotřebuje a jen z jakéhosi frajerství požádal o prověrku na přísně tajné, tak pan Pilc ji potřebuje,“ vysvětlil prezident v rádiu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…