Zeman bude jednat s Babišem o rozpočtu a zahraniční politice

13.11.2019 9:54

Prezident Miloš Zeman se dnes večer v Lánech setká s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Hlavním tématem schůzky bude státní rozpočet a zahraniční politika. Prezident s předsedou vlády jedná pravidelně.

Zeman bude jednat s Babišem o rozpočtu a zahraniční politice
Foto: Repro ČT
Popisek: Prezident Zeman ve sněmovně komentuje státní rozpočet

Rozpočet státu pro příští rok počítá se schodkem 40 miliard korun. Poslanci schválili základní parametry rozpočtu 23. října. Návrh ve Sněmovně podpořil i prezident Zeman. Uvedl, že rozpočet podepíše, i když vyjádřil výhrady k rozsahu podpory obnovitelných zdrojů energie či k počtu státních úředníků. Česká ekonomika má podle prezidenta rezervy 318 miliard korun, které by bylo možné využít, pokud by se podařilo zrušit veškeré daňové výjimky. Za každou z nich ale podle Zemana stojí lobbistická skupina, která bude o tuto výhodu bojovat.

Kromě rozpočtu bude premiér s prezidentem jednat o blíže neupřesněných tématech zahraniční politiky. Předmětem jejich debaty by mohl být například chystaný odchod Velké Británie z Evropské unie, aktuální situace v Sýrii nebo řecká žádost, aby Česko přijalo čtyři desítky nezletilých uprchlíků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…