Zeman bude jednat se Sobotkou o změnách ve vládě

08.11.2016 6:18

Prezident Miloš Zeman se dnes v Lánech sejde s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD). Měli by jednat především o změnách ve vládě, které předseda vlády ohlásil minulý týden. Zatím není jasné, které členy kabinetu chce Sobotka vyměnit, v nadcházejících dnech se bude postupně scházet s ministry z ČSSD.

Zeman bude jednat se Sobotkou o změnách ve vládě
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman na návštěvě moravskoslezský kraj

Sobotka v pátek oznámil, že se chce sejít se všemi sedmi ministry nominovanými ČSSD a bilancovat s nimi. Někteří z nich jsou podle předsedy vlády unaveni, a proto potřebují vystřídat. V pondělí už premiér mluvil s ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem. Ten je také jedním ze členů vlády, kterého média nejčastěji označují za ohroženého odvoláním. Často v této souvislosti bývá zmiňován i ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier.

Zeman se před schůzkou s premiérem nechtěl k možné výměně některých ministrů za ČSSD vyjadřovat. V neděli ala uvedl, že by podle něj měl z vlády odejít ministr kultury Daniel Herman (ČSSD), s nímž se prezident střetl kvůli schůzce s dalajlamou a kvůli vyznamenání pro pamětníka holokaustu Jiřího Bradyho. Herman uvedl, že jeho setrvání ve vládě záleží na rozhodnutí Sobotky a předsedy KDU-ČSL Pavla Bělobrádka.

Bělobrádek stejně jako předseda hnutí ANO Andrej Babiš už dříve uvedli, že nevidí důvod pro výměnu ministrů svých stran.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…