Zeman bude příští týden jednat s prezidenty V4, chce mluvit o terorismu

14.07.2014 12:32

Prezident Miloš Zeman se v úterý 22. července zúčastní setkání hlav států visegrádské čtyřky ve Varšavě, účastníky pozval polský prezident Bronislaw Komorowski.

Zeman bude příští týden jednat s prezidenty V4, chce mluvit o terorismu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Podle Zemanova mluvčího Jiřího Ovčáčka chce český prezident jednat například o boji proti terorismu. Dále budou Komorowski a jejich slovenské a maďarské protějšky - Andrej Kiska a János Áder - jednat o přípravách na zářijový summit NATO ve Walesu.

Čtveřici středoevropských prezidentů letos čeká ještě několik společných akcí, na nichž si mimo jiné budou připomínat události roku 1989. V říjnu v Lipsku vzpomenou výročí masové protestní demonstrace, proti níž vůbec poprvé nezasáhla policie tehdejší NDR. V listopadu se pak uskuteční pražské a bratislavské oslavy 25. výročí konce komunistického režimu v Československu.

Již v červnu si hlavy států V4 připomněly 25. výročí veřejného pohřbu vůdce maďarského protikomunistického povstání z roku 1956 Imreho Nagye, popraveného o dva roky později. Nagyův pohřeb 16. června 1989 se stal jedním ze symbolů, které vedly k pádu komunismu ve střední Evropě. 

reklama

autor: pan, čtk

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …