Zeman bude v Lánech jednat s Věcmi veřejnými o vládní krizi

23.06.2013 6:58

Prezident Miloš Zeman bude dnes v Lánech jednat se zástupci Věcí veřejných Vítem Bártou a Kateřinou Klasnovou o možném řešení vládní krize po demisi premiéra Petra Nečase (ODS). V předchozích dnech už o záležitosti diskutoval s představiteli ODS, TOP 09, ČSSD a KSČM. Věci veřejné se minulý týden ještě před Nečasovou demisí připojily k hlasům levicové opozice volajících po předčasných volbách.

Zeman bude v Lánech jednat s Věcmi veřejnými o vládní krizi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Nečas předal do rukou prezidenta demisi. Zeman pověřil Nečase i vládu výkonem funkce do jmenování volády nové.

Co nejrychlejší vypsání předčasných voleb navrhovali Zemanovi v sobotu v Lánech zástupci KSČM i ČSSD. Podle nich je to jediné správné řešení ze současné situace. Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka také řekl, že se jeho strana snaží získat 120 poslanců, jejichž hlasy jsou nutné pro rozpuštění sněmovny.

Strany dosavadní koalice naopak chtějí ve vládě pokračovat s novým premiérem. ODS do čela kabinetu navrhla předsedkyni sněmovny Miroslavu Němcovou. Konečné rozhodnutí o novém premiérovi ale leží v rukou Zemana a ten už dříve oznámil, že veřejnost se svým názorem na řešení situace seznámí v úterý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…