Zeman by mohl navštívit Budvar, Madetu, Brisk či ZVVZ

24.01.2014 10:18

Prezident Miloš Zeman by při svém třídenním pobytu v Jihočeském kraji mohl navštívit podniky Budvar, Madeta, Brisk nebo ZVVZ. Návrh programu vytvořil Jihočeský kraj a poslal jej ke schválení prezidentské kanceláři. Miloš Zeman přijede do jižních Čech 17. února a v regionu se zdrží do 19. února. Novináře dnes o návrhu programu návštěvy informoval jihočeský hejtman Jiří Zimola (ČSSD).

Zeman by mohl navštívit Budvar, Madetu, Brisk či ZVVZ
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Miloš Zeman v Chomutově

„Zatím se jedná o rámcový program. Věříme, že bychom do týdne mohli dostat z kanceláře prezidenta odpověď a pak bychom vše přesně doladili," uvedl Zimola. Zemana zve také na prohlídku obce Hoštice u Volyně, odkud pochází režisér Zdeněk Troška a kde natočil trilogii komedií Slunce, seno...

Prezident by první den svého pobytu v regionu měl strávit v Českých Budějovicích, kde se kromě prohlídky některých podniků setká se zástupci Jihočeského kraje a statutárního města. V úterý 18. února by Zeman měl navštívit Písek, Třeboň nebo Jindřichův Hradec a třetí den zakončí návštěvu regionu v Táboře. V navrhovaném programu nefiguruje prohlídka jaderné elektrárny Temelín ani návštěva šumavského národního parku.

Zeman měl původně do regionu přijet v první polovině listopadu. Kvůli potížím s kolenem se však omluvil a návštěvu zrušil. Zeman se zranil na konci října, když v noci upadl. Lékaři museli prezidentovi z kolena odstraňovat krev. Zeman se nejprve pohyboval hlavně na vozíku, později začal chodit s pomocí hole.

Prezident po rekonvalescenci obnovil své výjezdové aktivity. V minulých dnech navštívil Karlovarský kraj, kde strávil rovněž tři dny. Vypravil se mimo jiné do porcelánky Thun 1794, Jáchymova a Karlových Varů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…