Zeman by se měl sejít s kandidáty na ministry Ludvíkem a Chvojkou

22.11.2016 6:26

Prezident Miloš Zeman by se měl dnes sejít s kandidáty na ministry Miloslavem Ludvíkem a Janem Chvojkou. Ředitel motolské nemocnice Ludvík se má stát ministrem zdravotnictví a poslanec ČSSD Chvojka ministrem pro lidská práva. Návrhy na jejich jmenování předložil Zemanovi premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka v polovině listopadu, hlava státu s výměnami souhlasila.

Zeman by se měl sejít s kandidáty na ministry Ludvíkem a Chvojkou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman promluvil k výsledku prezidentských voleb v USA a podotkl, že se o něm mluví jako o českém Donaldu Trumpovi

Prezident 13. listopadu po jednání se Sobotkou v Lánech oznámil, že se ještě do jmenování nových ministrů s Ludvíkem a Chvojkou sejde. Přijme i odcházejícího ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka (ČSSD), aby mu poděkoval za vykonanou práci. O končícím ministrovi pro lidská práva Jiřím Dienstbierovi (ČSSD), který má se Zemanem dlouhodobě napjaté vztahy, se Hrad nezmínil.

Změnami v kabinetu Sobotka reaguje na neúspěch ČSSD v krajských a senátních volbách. Původně je oznámil v dopise straníkům, podle kterého by měla nová vládní sestava být dynamičtější a vyrovnat se v prezentaci práce kabinetu navenek koaličnímu partnerovi ČSSD, hnutí ANO. Podle Sobotky by měli změny ministrů zvážit i předsedové ANO a KDU-ČSL, oba to však odmítli.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…