Zeman chce uzavřít Hrad, napsaly noviny. Mluvčí Ovčáček vysvětlil, jak je to ve skutečnosti

22.06.2016 16:52

Proti dnešnímu textu Lidových novin o tom, že Pražský hrad omezí volný pohyb turistů, se ohradil mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček. „Hrad se lidem neuzavírá,“ zareagoval důrazně Ovčáček.

Zeman chce uzavřít Hrad, napsaly noviny. Mluvčí Ovčáček vysvětlil, jak je to ve skutečnosti
Foto: Herbert Slavík
Popisek: Pražský hrad

Lidové noviny popsaly, že turisté mířící na Pražský hrad se brzy dočkají nepříjemných kontrol. U vstupu do katedrály svatého Víta totiž přibudou bezpečnostní rámy. Od letoška je také uzavřena část jižních zahrad, nad nimiž má pracovnu prezident Miloš Zeman. Je to právě kvůli obavám o jeho bezpečnost. Prezidentská kancelář chce navíc pořídit i sadu speciálních kamer se softwarem, jež odhalí tváře potenciálních teroristů. Hrad nová bezpečnostní opatření vyjdou na desítky milionů korun.

„Věnujeme zvýšenou pozornost nejen bezpečnosti chráněných osob, včetně pana prezidenta, ale všech návštěvníků a lidí zde pracujících. Posilujeme stávající bezpečnostní systémy, instalujeme nové technologie,“ popsal Lidovým novinám mluvčí Ovčáček. 

Lidové noviny zároveň také spekulovaly o tom, že by se návštěvníci v areálu Pražského hradu mohli pohybovat pouze v menších organizovaných skupinách. Prozatím však Ovčáček toto popírá a tvrdí, že Hrad se snaží turisty omezovat co nejméně. Naopak upozornil na možnost exkurzí na Pražském hradě. Více se můžete dozvědět ZDE.

Kromě bezpečnostních opatření posílí také Hradní stráž či ochranka prezidenta republiky. Změny na Hradě vyvstaly po teroristických útocích ve světě i poté, co členové aktivistické skupiny Ztohoven vyšplhali na střechu Hradu a standartu hlavy státu vyměnili za červené trenýrky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…