Zeman dává cizím státníkům špatné dary. Doplatíme na něj, píše publicista

26.05.2015 9:46

Publicista a bývalý poradce tehdejšího premiéra Miloše Zemana, který byl dle svých slov vyhozen kvůli aféře Olovo, Zdeněk Šarapatka, popsal v Lidových novinách „neomalenost“ prezidenta republiky Miloše Zemana. Prezident se prý nechová tak, jak má, a zbytečně dělá excesy. Šarapatka nesouhlasí například s dary, které byly zvoleny pro papeže při návštěvě Vatikánu.

Zeman dává cizím státníkům špatné dary. Doplatíme na něj, píše publicista
Foto: tan
Popisek: Bývalý tajemník premiérů, publicista a televizní moderátor Zdeněk Šarapatka

Šarapatka okomentoval například nedávný střet Zemana s hradním šéfem zahraničního odboru Hynkem Kmoníčkem. Ten o prezidentovi řekl, že odpovídá na nesmyslné dotazy. Obhájci Zemana to hájí tak, že prezident má moudré odpovědi i pro „vyslovené pitomosti“.

Šarapatkovi se nelíbí také to, že Hrad nechce veřejně oznámit, kdo nahradí velvyslankyni na Slovensku, Livii Klausovou, i když už se prý ví, že to bude Rudolf Jindrák. Autor textu kritizuje Hrad za to, že naopak veřejně prosazuje Jindřicha Forejta na post velvyslance ve Vatikánu.

„Na nevkusné dary, které končí ve skladu, jsou v kurii zvyklí; čtyři tašky od zelené po fialovou Svatý otec asi neunosí,“ napsal Šarapatka a dodal: „na neomalenost, s níž Zeman ve Vatikánu agrément porušil, si tam ale určitě nepotrpí.“

Šarapatka zásadně odmítá, aby byl Forejt velvyslancem ve Vatikánu. Prý nemusí papeži stačit jen to, že byl roky poslušným hradním ceremoniářem na Hradě. V případě, že by ho papež odmítl, tak podle Šarapatky čeká celou naší republiku špatná pověst. Zeman tím prý hazarduje se jménem naší země a dokazuje svoji neloajalitu k vlastní zemi.

Publicista zmínil bývalého francouzského kandidáta na velvyslance ve Vatikánu Stéfaniniho, který nebyl přijat papežem, kvůli podezření, že je gay. „U Forejta se podezření blíží jistotě,“ míní Šarapatka. „Za umanutost delegovat Forejta nakonec zaplatíme všichni,“ napsal.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…