Zeman dává najevo i rozumné postoje, píše známý novinář Neff. A dává příklad

16.12.2013 12:20

Slavný novinář a spisovatel Ondřej Neff na webu Neviditelný pes, jehož je šéfredaktorem, přemítá o budoucí vládě. Bylo by podle něj překvapení, kdyby hnutí ANO Andreje Babiše teď zamázlo koaliční dohodu. Ve svém textu Neff pochválil i zkritizoval postoj TOP 09 a rétoriku jejího místopředsedy Miroslava Kalouska a podpořil Miloše Zemana.

Zeman dává najevo i rozumné postoje, píše známý novinář Neff. A dává příklad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

"Sobotka slibuje, že tato vláda bude vládou pozitivní změny. Zatím je pozitivní to, že partneři projevili ochotu k dohodě," píše Ondřej Neff, zakladatel internetového deníku Neviditelný pes, pod pseudonymem Aston.

Politické novum v podání TOP 09

Ochota k dohodě ale ještě podle Neffa neznamená úspěch nebo něco konečného. "I předchozí koalice projevovaly ochotu a pak už následovala jenom neochota. Zajímavý podnět ale zazněl i na víkendovém zasedání TOP 09, kde Miroslav Kalousek hovořil o pozitivní opozici: Topka je podle něj připravena nikoli k paušálnímu zatracování všeho, co vláda udělá, jako to v uplynulém volebním období dělali sociální demokraté, je připravena podpořit to pozitivní a dobré," zmiňuje autor.

Celý text Ondřeje Neffa alias Astona čtěte ZDE.

Výše uvedené totiž podle novináře rozhodně stojí za vyzdvižení. "Aby někdo uznal, že konkurent dělá něco dobře, to by bylo skutečné politické novum!" konstatuje. A dodává, že volič by to ocenil a je to jedna z možností, jak definitivně politicky nezahynout. "Bude to velmi složité křižování proti převládajícímu větru, nicméně útesy lákající ke ztroskotání jsou hrozivě blízko. ODS už na nich v podstatě visí," dodává Neff.

Kalouskovy trapné řeči

Poznámku TOP 09 o pozitivním přístupu považuje novinář za sympatickou. Naopak za trapné označuje řeči o oligarchismu a monarchismu. "Tato Kalouskova rétorika je únavná jako četba týdeníku Reflex, který by už pomalu neměl bez Babiše o čem psát," rýpnul si Neff.

"On ten Zeman dává najevo i rozumné postoje, jako když zesměšnil nápad jmenovat Martina Stropnického ministrem obrany. A to s tím vševládným oligarchou je také hodně přehnané. Vyhrál volby, ale to je začátek něčeho, nikoli vrchol. No a výkon zatím nic moc a hlubina pádu nedaleko... Ono totiž, jakkoli se obecně zpochybňuje demokracie a vymýšlejí se šílené plány, jak ji nahradit, vichr voleb sakramentsky vymetl politickou scénu, ale foukat nepřestalo!" uzavírá šéfredaktor on-line deníku Neviditelný pes Ondřej Neff.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…