Zeman doporučenou milost neudělil. Proviněný je i s rodinou v exekucích a není nevyléčitelně nemocný

12.01.2014 15:22

Prezident republiky Miloš Zeman odmítl prvou žádost o milost, kterou mu doporučila ministryně spravedlnosti v demisi Marie Benešová. Na rozdíl od svého předchůdce Václava Klause se milostmi nezabývá sám se svou kanceláří, ale stejně jako Václav Havel pověřil jejich dozorováním a vyhodnocováním Ministerstvo spravedlnosti, kterému sdělil podmínky, při jejichž splnění je ochoten milosti udělovat.

Zeman doporučenou milost neudělil. Proviněný je i s rodinou v exekucích a není nevyléčitelně nemocný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Žadatel o milost totiž prý není nevyléčitelně nemocen, což je jedna z hlavních prezidentových podmínek. „Ukázalo se, že tento člověk nejenže netrpí nevyléčitelnou nemocí, ale že jak proti němu, tak proti jeho rodinným příslušníkům, je souhrnně vedeno asi dvacet exekucí," řekl prezident republiky Miloš Zeman v dnešních Otázkách Václava Moravce. Informoval o tom rovněž internetový zpravodajský deník iDnes.cz.

Ministerstvo spravedlnosti postoupilo na Hrad žádost spolu s kladným doporučením koncem uplynulého roku. „Tahle žádost o milost splňovala podmínku stanovenou prezidentem republiky ohledně toho, že odsouzený trpí nějakou nevyléčitelnou nemocí přímo ohrožující jeho život, a proto paní ministryně tento případ předala na Hrad s doporučením ke kladnému vyřízení, ovšem rozhodnutí je samozřejmě na prezidentu republiky,“ sdělila podle dnešního vydání internetové podoby deníku E15 již začátkem ledna mluvčí ministerstva Štěpánka Čechová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…