Zeman dusil moderátora: Typický český novinář? Hloupý fracek

19.10.2012 22:42

Kandidát na prezidenta Miloš Zeman dusil moderátora na TV Pětka. Nejprve ho zařadil mezi novináře, kteří nemají zrovna vrchol inteligence, poté mu „gratuloval“, když správně řekl zkratku strany SPOZ, kde je čestným předsedou.

Zeman dusil moderátora: Typický český novinář? Hloupý fracek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Samotín leží na Vysočině

Miloše Zemana rozzlobil dotaz na spojení s firmou Lukoil. „Od Lukoilu jsme nedostali ani korunu ani rubl,“ prohlásil v pořadu Volejte prezidentovi. A pustil se do moderátora Petra Skočdopole. „Když říkám, že naši novináři nemají zrovna vrchol inteligence, tak vy jste mi právě dokázal, že je to pravda.“

Podobně ostrý byl i k divákům, jednoho nazval pitomcem, když nevěděl, že Zeman přesedlal na slivovici. „Některým zaostalejším lidem musím vysvětlovat, že už nepiji Becherovku,“ vysvětloval.

Hovořil však i k věci. Popsal například svůj vztah ke KSČM. „Komunisté jsou nebezpečná strana pouze tehdy, mají-li za zády SSSR a jeho tanky,“ uvedl. „Díky bohu se SSSR rozpadl,“ dodal s tím, že navíc nemají komunisté šanci v Česku vyhrát, a tak podle něj nejsou nebezpeční. Schvaluje proto model, kdy by vládla ČSSD za tiché podpory komunistů.

Vrátil se však vzápětí k tématu české žurnalistiky. „Česká média se vyznačují kombinací dvou vlastností. Extrémním sebevědomím a extrémní neznalostí,“ vypočítával. „Když tyhle dvě vlastnosti zkombinujete, tak vám vznikne nafoukaný a hloupý fracek, který si ale myslí, že je kormidelník světa,“ dodal s tím, že výjimek je málo.

„Taková je většina českých novinářů,“ uvedl. Podle něj by pomohlo situaci vyřešit, kdyby novináři museli platit za každé obvinění a pomluvu pokutu.

Poté se opět pustil do moderátora této nové televizní stanice, a to když nevěděl o jeho nedávných pamětech. „Opět jste ale prokázal obecnou neznalost českých novinářů,“ povzdechl si Zeman. „Prokázal jsem znalost rozlišovat důležité a nedůležité,“ pokoušel se hájit moderátor. „Teď už jen trapně zastíráte to, že jste si toho nevšiml,“ usmíval se ale bývalý premiér.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…