Zeman hájí zájmy českých občanů, nikoliv zájmy uprchlíků, řekl jasně Ovčáček

02.11.2015 15:04

Prezident Miloš Zeman se rozhodně nebude setkávat s uprchlíky a pořizovat si s nimi selfie, jako to před časem učinila německá kancléřka Angela Merkelová. V rozhovoru pro internetovou televizi DVtv to uvedl mluvčí hlavy státu Jiří Ovčáček. V rozhovoru s bývalým redaktorem České televize Filipem Horkým se Ovčáček věnoval také tomu, kdo tvoří tzv. pražskou kavárnu a co jí prezident vytýká.

Zeman hájí zájmy českých občanů, nikoliv zájmy uprchlíků, řekl jasně Ovčáček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček

Současnou pomyslnou pražskou kavárnu označil prezidentův mluvčí za fundamentalistickou, neuznávající jiné názory. „Bývá dost často také agresivní. Toho si všímám také na Twitteru. Některé reakce lidí, které tam jsou uvedeny, tak jsou mnohdy až šokující,“ svěřil se mluvčí prezidenta s tím, že pražskou kavárnu tvoří lidé, kteří neuznávají názory druhých a nejsou ochotni diskutovat.

Celé video je ZDE.

Na otázku, koho konkrétně považuje za členy pražské kavárny, pak Ovčáček řekl: „Mnozí z těch, které považuji za členy pomyslné pražské kavárny, jsou takoví ti stálí petenti, kteří různým způsobem kaceřují prezidenta republiky třeba za zahraničněpolitické aktivity. Což je zajímavé z toho hlediska, jak probíhala návštěva čínského prezidenta.“

Nechtěl ale uvést konkrétní jména. Naznačil ale, že mezi ně počítá některé komentátory, u nichž se projevuje jejich nesnášenlivost vůči názorům Miloše Zemana. „Nebudu mluvit o konkrétních jménech, abych někomu udělal radost a zařazoval ho do pražské kavárny,“ podotkl Ovčáček s tím, že když čte některé komentáře, tak má pocit, že fascinace Milošem Zemanem přesahuje určitou míru.

Prezidentova slova se bohužel naplňují

Na otázku, proč se prezident tak ostře vyjadřuje proti uprchlíkům, Ovčáček řekl, že Zeman jen varuje před nebezpečím, které představuje migrační vlna. „Bohužel, jeho slova se naplňují, ta situace je velmi dramatická,“ poznamenal.

Zeman prý po rozhovoru s prezidentkou Slovinska zjistil, že i ta má stejný názor na uprchlickou vlnu jako on. A obdobný názor na tento problém prý také zastává současný polský prezident.

Moderátor ale poukázal na to, že Zeman zná uprchlický problém jen zprostředkovaně. Ptal se proto, zda se prezident setká s nějakými uprchlíky osobně.

Mluvčí prezidenta uvedl, že Zeman nic takového v plánu nemá, protože jako přímo zvolený prezident chce hájit především zájmy občanů České republiky. A s nimi se hodlá setkávat a diskutovat i nadále. „Prezident hájí zájmy českých občanů, nikoliv zájmy uprchlíků,“ uvedl Ovčáček. A v narážce na to, že německá kancléřka Angela Merkelová si selfie s uprchlíky pořizovala, dodal, že český prezident si žádné selfie s uprchlíky pořizovat nebude.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…