Zeman ho vzal holí, z toho něco bylo. Miroslav Macek vzpomněl na Kuberu

21.01.2020 14:35

Komentátor Miroslav Macek vzpomíná na zesnulého Jaroslava Kuberu jako na „nikotinem prostoupeného, lidového a přemýšlivého politika, který bude ODS zatraceně chybět“. A ironicky dodává, zda za Kuberovy náhlé zdravotní komplikace nemohla rána holí, kterou mu na novoročním obědě uštědřil prezident Miloš Zeman, jak o tom Kubera žertoval.

Zeman ho vzal holí, z toho něco bylo. Miroslav Macek vzpomněl na Kuberu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Macek podobně jako jiní při vzpomínce na Kuberu hned zmiňuje jeho zálibu v kouření. „První, co se mi při vyslovení jeho jména vybaví, je vjem čichový: cigaretový kouř, dehet a nikotin, jimiž byl doslova prostoupen, a také sluchový: nezaměnitelný témbr jeho hlasu ovlivněný též cigaretami,“ píše Macek ve své glose na serveru Viditelný-Macek.cz

Anketa

Byl Jaroslav Kubera dobrý politik?

70%
30%
hlasovalo: 9114 lidí
Také pro Macka byl Kubera představitelem „lidového“ politika, který dokázal s každým vyjít. „Uměl vycházet s každým, aniž by ustupoval ze svého přesvědčení. Dále ho charakterizovala jistá bodrost, hospodská rozšafnost, švejkovský smysl pro humor, ale zároveň byl skvělý posluchač a přemýšlivý člověk,“ hodnotí Macek a dodává, že všechny tyto vlastnosti Kubera zúročil jako primátor Teplic, proti němuž neměl šanci žádný protikandidát.

Cení si na něm také fakt, že „velká politika“ ho vůbec nezměnila, což je podle Macka vlastnost dnes velmi vzácná. Pro ODS je to dle Macka veliká ztráta. „ODS mu jistě v toku let vděčí za mnohé, za tu často neviditelnou, nevděčnou každodenní drobnou politickou práci a také za mnoho a mnoho hlasů voličů. Jistě, každá politická strana potřebuje v užším vedení různé typy lidí a složená jen ze samých Kuberů by jistě nefungovala, ale ten jeden jedinečný Kubera bude ODS zatraceně chybět,“ prorokuje Macek.

Přidává také ironicky míněnou poznámku, zda za Kuberovo zdravotní selhání nenese odpovědnost prezident Zeman. „Minulý týden byl Jaroslav Kubera spolu s předsedou Sněmovny Radkem Vondráčkem (ANO) na novoročním obědě u prezidenta, kde se těšil dobrému zdraví a žertoval o tom, jak jej hlava státu vzala hůlkou po hlavě. Takže krvácení do mozku…“ dodává Macek, který se v politice proslavil mimo jiné zpohlavkováním tehdejšího ministra zdravotnictví Davida Ratha. 

V závěru své glosy se pak věnuje nesmyslným výrokům bývalé poslankyně Jany Lorencové (za ANO), která komentovala hotovost podnikatelů, která není úředně zaznamenaná. Ta podle ní slouží „k soukromé spotřebě podnikatelů, k poskytování úplatků, k placení závažné kriminality včetně vražd a k udržení prostředí, které nefunguje rovně pro všechny,“ podivuje se Macek.

„Zato ty peníze, které stát vytáhne z kapsy podnikatelů, mimo jiné slouží k uplácení voličů, rozhazování za předražené zbytečnosti, malé domů pro úředníky, nehorázné odměny za nic atd. atd., jak dnes a denně čteme ve zprávách,“ vrací úder Macek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…