Zeman hovořil s francouzským premiérem o ekonomice i bezpečnostních hrozbách

10.09.2014 19:45

Prezident Miloš Zeman dnes v Paříži jednal s předsedou francouzské vlády Manuelem Vallsem především o ekonomických tématech. Mluvili například o účasti českých firem na významných francouzských zakázkách. ČTK to po jednání řekl hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Zeman hovořil s francouzským premiérem o ekonomice i bezpečnostních hrozbách
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman v Paříži mluví s českými novináři

Zeman se s Vallsem setkal na závěr své třídenní oficiální návštěvy Francie. Kromě zakázek, mezi kterými mohla být například snaha České zbrojovky o dodávky desítek tisíc pušek pro francouzskou armádu, se bavili i o možnostech společného česko-francouzského působení na třetích trzích nebo o vzájemných zkušenostech z oblasti investic. 

Zabývali se i myšlenkou na uspořádání česko-francouzského investičního fóra. Na jeho uspořádání se v úterý Zeman shodl s francouzským prezidentem Françoisem Hollandem. Podle Ovčáčka by mohlo mít podobu nedávno uskutečněného česko-čínského investičního fóra. 

„Z politických otázek se zaměřili na nutnost společně čelit nebezpečí, které představuje takzvaný islámský stát, a na spolupráci ČR a Francie v bezpečnostní oblasti," dodal Ovčáček. 

Zeman dnes také novinářům řekl, že vztahy mezi Francií a Českem po 11 letech, kdy do země nepřijel český prezident na oficiální návštěvu, ustrnuly. Prezident se domnívá, že svou návštěvou přispěl k jejich zlepšení.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…