Zeman je drogově závislý, ohromil Moravce v ČT Schwarzenberg. A divoce se rozesmál

17.04.2016 12:47

Karel Schwarzenberg, poražený finalista přímé prezidentské volby z ledna 2013, patří k nejhlasitějším kritikům prezidenta Zemana. Nyní v Otázkách Václava Moravce za přitakání moderátora zašel ještě dále a obvinil prezidenta, že jeho jednání je ovlivněno tím, že je prezident pod vlivem drogy.

Zeman je drogově závislý, ohromil Moravce v ČT Schwarzenberg. A divoce se rozesmál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

Do studia v žižkovské věži Schwarzenberg usedl proti předsedovi Senátu Milanu Štěchovi. Tématem bylo mimo jiné i působení prezidenta Miloše Zemana. V souvislosti se Zemanovými nedávnými slovy o omezení pravomocí Senátu Schwarzenberg poznamenal, že „hlavě státu vadí každá instituce, která je nezávislá“. Ještě předtím se posmíval prezidentovým slovům, kterými přirovnal oponenty, kteří v době návštěvy čínského prezidenta pobíhali po Praze s tibetskými vlajkami, k atentátníkům.

Vrcholné číslo ovšem nastalo ve chvíli, kdy se dostalo na téma usnesení Senátu, které kritizovalo prezidenta Zemana za jeho nevhodné chování.

„Každý ví, že dlouhodobé užívání drogy odstraňuje všechny zábrany,“ vysvětloval Zemanovo chování. „Zeman se tedy chová jako drogově závislý,“ zajímalo Moravce. „Ano, on užívá nejpopulárnější českou drogu, a řekl bych, že ve zvýšené míře,“ přitakal Schwarzenberg.

„A co je ta droga?“ zajímalo Václava Moravce. Karel Schwarzenberg následně vypálil: „No alkohol, chlastáme tady všichni, v této zemi,“ rozesmál se čestný předseda TOP 09. Moravce zajímalo, zda hovoří i z vlastní zkušenosti, načež jej bývalý ministr zahraničí odrovnal přiznáním: „Ale samozřejmě.“ Když tedy překvapeného moderátora zajímalo, zda by v případě jeho prezidentování byla situace podobná jako se současným prezidentem, vysvětlil: „Tohle je otázka kvantity. A já jsem spíše na kvalitu nápojů, kdežto on je na kvantitu,“ uzavřel kníže Schwarzenberg a rozesmál se na celé kolo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

životní úroveň

Dobrý den, pane Juchelko. Zajímá mě jedna věc. máte nějaký plán, jak zvýšit životní úroveň občanů ČR?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…