Zeman je hlavním spojencem Putina, řekl Kalousek

14.05.2015 14:28

V rozhovoru pro server idnes.cz řekl Miroslav Kalousek z TOP 09 o prezidentu Miloši Zemanovi, že je hlavním spojencem ruského prezidenta Vladimira Putina. Plní prý tak Putinovy snahy, aby Evropská unie nebyla jednotná.

Zeman je hlavním spojencem Putina, řekl Kalousek
Foto: Jakub Sobek
Popisek: Miroslav Kalousek u obrazu Kunda z Lán s jeho autorem Karlem Švugerem

Dle Kalouska udělal prezident Miloš Zeman špatnou věc, když jel do Moskvy a použil výroky, které poslanec za TOP 09 označil za „prokremelskou propagandu“. Cení si Angely Merkelové, která přijela do Moskvy až den poté a uctila památku padlých vojáků, nejvíce si však Kalousek váží toho, že řekla Putinovi, že „zločinná a protiprávní anexe Krymu těžce poškodila rusko-německé vztahy“.

Celý text zde

Výzva předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga ke schůzce s premiérem Bohuslavem Sobotkou prý přišla proto, že Miloš Zeman prohlásil, že protiruské sankce mohou skončit do konce roku. Kalousek řekl, že na schůzce Schwarzenberga s předsedou vlády by jeho strana chtěla vyslat „silný signál vůči našim partnerům“. Tím signálem by prý dali najevo, jaká je zahraniční politika České republiky, kterou razí jak vláda, tak opozice. Miloš Zeman by ji měl, podle Kalouska, respektovat.

Kalousek řekl za stranu TOP 09, že by si jako příštího prezidenta přáli takového člověka, který by měl „jasnou prozápadní orientaci a záruku, že nebude zpochybňovat ukotvení ČR v rámci Evropské unie a NATO svými výroky“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…