Zeman je náš největší vzor. Musíte to dělat jako on. Málo děláte, překvapil Schwarzenberg sněm TOP 09

27.11.2017 7:50

Překvapivá slova zazněla z úst čestného předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga na víkendovém sjezdu strany v pražském hotelu Don Giovanni. Ve svém projevu se totiž vymezil proti Andreji Babišovi (ANO), ale zároveň dal také straníkům za vzor prezidenta Miloše Zemana. Píše o tom deník Právo.

Zeman je náš největší vzor. Musíte to dělat jako on. Málo děláte, překvapil Schwarzenberg sněm TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Víkendový sjezd topky přinesl kromě nového lídra strany Jiřího Pospíšila, jenž vystřídal Miroslava Kalouska, i rázná slova Karla Schwarzenberga. Ten se opřel do straníků, když řekl, že v předvolební kampani dostatečně nezabrali. „Všechny možné výmluvy můžeme používat, ale hlavní důvod je naše vlastní selhání a to, že jsme dělali málo,“ řekl razantně. A nebyl sám, kdo se do straníků opřel, i když loučící se Kalousek přiznal porážku strany, tak zkritizoval právě i krajské organizace. 

Anketa

Pozvedne Jiří Pospíšil TOP 09?

hlasovalo: 8171 lidí

Zdůraznil, že jestli ve větších městech neexistují místní organizace schopné sestavit přitažlivé kandidátky do komunálních voleb, tak jde o neschopnost na hranici sabotáže.

Schwarzenberg pak dokonce straníků dal za vzor ODS a následně i prezidenta Miloše Zemana. Ten, jak Schwarzenberg uvedl, i když mu zdraví neslouží, tak pilně jezdil po republice. „Vyplácí se mu to,“ dodal. 

„Vezměte si vzor z naší konkurence a jděte do toho, žádný zázrak nebude, žádný spasitel nepřijde,“ zakončil Schwarzenberg. 

Strana se nyní, jak píše MF Dnes, pod vedením Jiřího Pospíšila upne hlavně na komunální a evropské volby, které se uskuteční v nadcházejících dvou letech. Pospíšil by rád, aby se na kandidátkách objevili nestraníci z řad osobností. V případě, že vznikne společná středopravicová kandidátka pro příští evropské volby, Pospíšil věří i v to, že by v roce 2019 mohly být evropské volby pro TOP 09 úspěšné.

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…