Zeman je prezident prostitutka! Hilšer, Jurečka a mnoho dalších šťavnatých reakcí na slova o „čučkařích z BIS“

07.12.2018 11:03

Prezident Miloš Zeman v rozhovoru na televizi Barrandov konstatoval, že agenti české kontrarozvědky – Bezpečnostní informační služby – jsou „čučkaři“, kteří varují před ruskými a čínskými špiony v naší zemi, ačkoli tu žádní nejsou, ale nejsou schopni odhalit nebezpečné teroristy, ač tu prokazatelně byli. Zeman jistě věděl, že vyvolá vlnu protireakcí. A ta se teď skutečně dostavuje. Ozývá se i samotná BIS.

Zeman je prezident prostitutka! Hilšer, Jurečka a mnoho dalších šťavnatých reakcí na slova o „čučkařích z BIS“
Foto: screen ČT
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Miloš Zeman rád vyslovuje názory, u kterých ví, že rozčeří společenské a politické vody. Jeho kritici se shodují, že to často dělá záměrně. aby na sebe strhl pozornost nebo aby odvedl pozornost od důležitějších témat.

Nejinak tomu prý bylo i ve čtvrtek, kdy prezident zaútočil na BIS. České kontrarozvědce vyčetl, že straší ruskými a čínskými špiony, ač tu žádní nejsou, ale nedokáže odhalit nebezpečné teroristy, kteří na našem území skutečně byli.

Anketa

Jste hrdí na Armádu České republiky?

12%
78%
hlasovalo: 10002 lidí

Nezávislého senátora Marka Hilšera nenechala Zemanova slova klidným a vyrazil do protiútoku.

„Zatímco BIS jsou čučkaři, Zeman je politická prostitutka Kremlu, lichvářů a exekutorů. Prostituky/prostituti nabízejí své tělo za úplatu. O Zemanovi se ví, že jeho kampaň a politickou činnost platí lidé napojení na peníze z Kremlu, lichvářské firmy a exekutoři. Takže promiňte mi to slovo, ale v tomto případě to není urážka, ale použití technického termínu. Který prezident by podrazil bezpečnostní informační službu své země ve prospěch Rusů a Číňanů a hájil tak zájmy cizích mocností? Jedině prezident prostitutka,“ nebral si servítky senátor na sociální síti Facebook.

Hilšer však nebyl zdaleka jediným senátorem, který se přihlásil o slovo. Nemlčel ani Pavel Fischer. Nezávislý senátor připomněl, že při skládání prezidentského slibu Zeman přísahal na Ústavu ČR a sliboval, že bude dbát o blaho republiky.

„Situace je znepokojivá. Prezident republiky přísahal při převzetí úřadu na ústavu České republiky. Dnes je ale k nepoznání. Vystoupil z role nejvyššího ústavního činitele, kterou se zavázal naplňovat,“ napsal Fischer na sociální síti Twitter. „Ve výboru pro bezpečnost, obranu a zahraniční věci se v Senátu budeme již brzy zabývat výroky prezidenta republiky,“ doplnil.

Do slovní palby na Zemana se zapojili i předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek a kandidát na šéfa lidovců Marian Jurečka. Kalousek má za to, že málokterý politik pracuje na zničení našeho stávajícího systému tak jako prezident Zeman, když si jako nejvyšší politický představitel země dovoluje zpochybňovat práci svých spoluobčanů v boji s cizími tajnými službami.

Jurečka konstatoval, že výroky prezidenta Zemana o BIS jsou za hranou a měl by se jimi zabývat Parlament.   

Tvrdými slovy nešetřil ani bývalý lidovecký ministr kultury Daniel Herman. Ten na sociální síti Twitter zdůraznil, že jako bývalý člen vlády oceňuje práci BIS a pokud tu někdo „plácá“, jak říká Zeman, tak to podle Hermana rozhodně není česká kontrarozvědka, ale právě Miloš Zeman.

Jasný vzkaz poslal Zemanovi i europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

O slovo se přihlásila i samotná BIS. „BIS má za sebou úspěšné období. O všech aktivitách informujeme naše adresáty. Řídí nás vláda a kontroluje sněmovní komise pro kontrolu BIS a výbor pro bezpečnost. Všechny tři orgány nám vyslovily v poslední době jednomyslně poděkování za službu pro ČR,“ zdůraznila kontrarozvědka.

BIS na sociální síti také sdílela Zdechovského status, čímž takřka do ruda rozpálila hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka. Tem považuje chování české kontrarozvědky za naprosto nepřijatelné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…