Zeman je zmrd, řekl Pavel Novotný. A padly ještě horší věci

09.06.2015 10:21

Bulvární novinář Pavel Novotný se pro slovenskou televizi HNtelevizia, která spadá pod Mafru šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, pořádně rozjel. Nejprve pohovořil o tom, jak se dělá bulvár, následně zhodnotil charakter Slováků a nakonec „zpucoval“ prezidenta Miloše Zemana. To vše slovníkem, za který by se nemusel stydět kdejaký dlaždič.

Zeman je zmrd, řekl Pavel Novotný. A padly ještě horší věci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bulvární lovec Pavel Novotný

Čerstvě končící šéfredaktor bulvárního webu eXtra.cz říká, že bulvár řídí chytří lidé, jako je on sám. Ale pracují v něm prý ještě větší nuly, než jsou celebrity. „Mě děsí nekvalita novinářů v bulváru, hlavně v těch nejspodnějších vrstvách. To jsou kreténi, zamindrákovaní blbci, kteří by vůbec neměli psát do sdělovacích prostředků,“ vysvětlil Novotný herci Viktoru Horjánovi, který novináře zpovídal.

Se stejnou upřímností a prostořekostí se Novotný, dle svých slov částečně Slovák, pustil do charakteristiky slovenského národa. Slováci jsou dle něj xenofobní, rasisticky smýšlející fašistický národ bez smyslu pro humor. „Plnej předsudků prostě. Když budete mít vedle sebe souseda Roma, bude vám sympatičtější jako soused bača, který šuká ovečky, než ten Rom. Tomu bačovi se budete smát, ale tím Romem budete pohrdat,“ prohlásil Novotný a dodal, že kdyby na Slovensku napsal, že význačné osobnosti slovenských dějin Milan Rastilav Štefánik a Ľudovít Štúr měli sex s muži, tak ho na ulici zabijí. Oproti tomu v Čechách prý sexualita nikoho nezajímá.

Na otázku moderátora Horjána, kdo je pro Čechy nejzajímavější ze Slováků, Novotný opáčil, že u nás moc Slováků neznáme. Jestli ale mají naši východní sousedé něco lepšího než my, kromě halušek a ženských, je to prý prezident Andrej Kiska.

„Nám vládne takovej čůrák, že se za něj stydím před svýma dětma. Každej rok vyvěšuju tibetskou vlajku a vysvětluju dětem, proč tu tibetskou vlajku vyvěšujeme. A ten zmrd jede a uzná celistvost Číny. Já se tak strašně stydím za svého prezidenta, za to co vypráví venku,“ nešetřil Novotný českou hlavu státu a naopak vyzdvihl tu slovenskou. „Váš Kiska přijme Lavrova a řekne mu na rovinu – to je anexe cizího území, máte za to odpovědnost. Mně se to tak strašně líbilo, co řekl váš prezident,“ dodal Novotný, který před několika dny poskytl rozhovor i ParlamentnímListům.cz.

Rozhovor ke shlédnutí ZDE

HNtelevize běží na portálu slovenského deníku Hospodárske noviny. Ty spadají pod společnost Mafra Slovakia, která patří do mediální divize Agrofertu Andreje Babiše Mafra. Mafra Slovakia se do ledna 2015 jmenovala Ecopress a patřila podnikateli Zdeňku Bakalovi. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …