Zeman jedná s Babišem a Prachařem. Tématem je rozpočet

14.06.2014 15:08

Prezident Miloš Zeman a členové jeho expertního týmu jednají dnes na zámku v Lánech s ministry financí a dopravy Andrejem Babišem a Antonínem Prachařem (oba ANO) o návrhu státního rozpočtu pro příští rok. Koalice se na finální verzi hospodářského plánu zatím nedohodla, vláda schválila jen výdajové rámce.

Zeman jedná s Babišem a Prachařem. Tématem je rozpočet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident ČR Miloš Zeman

„Tématem jednání expertního týmu pana prezidenta je příprava státního rozpočtu na rok 2015 a s tím související zvýšení podílu investic. Pan prezident považuje investice za významný nástroj v boji proti nezaměstnanosti," napsal ČTK prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Klíčové z hlediska investic jsou podle něho dopravní stavby. Proto byl pozván i Prachař.

Zeman ve středu při návštěvě Libereckého kraje řekl, že se shodl s Babišem v tom, že k ekonomickému růstu je potřeba posílit investiční výdaje státu. Budou spolu dál jednat a výsledky chtějí veřejně prezentovat příští úterý.

Vláda schválila vyšší výdajové rámce koncem května. Pro příští rok by měly stoupnout o 16 miliard proti dříve schváleným 1153 miliardám korun. Schodek státního rozpočtu by příští rok měl být 100 miliard.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…