Zeman jednal s Merkelovou. Když došlo na uprchlíky...

25.08.2016 20:10

Včera prezident Miloš Zeman uvedl, že má pro německou kancléřku originální dárek. A posuďte sami, zda je tomu tak.

Zeman jednal s Merkelovou. Když došlo na uprchlíky...
Foto: archiv
Popisek: Angela Merkelová a Bohuslav Sobotka

Poté, co hlava státu pozdravila Angelu Merkelovou v němčině a ona jeho v češtině, došlo na nezbytné předání darů. Jak uvedl mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček, prezident kancléřce předal knihu Jaroslava Haška Osudy dobrého vojáka Švejka, a to jak v českém, tak německém jazyce. Kromě knihy dostala kancléřka také květinu a anglicky jí řekl, ať se usmívá. Politici totiž mají prý vypadat optimisticky.


(Zdroj: Facebook Jiřího Ovčáčka)

S kancléřkou Zeman následně hovořil mezi čtyřma očima. Obě strany vyjádřily zásadně odlišné názory na otázku migrace, především z islámských zemí. Zeman mimo jiné uvedl, že Německo si ilegální migranty pozvalo samo, a tak nemůže přenášet odpovědnost na země, které je nepozvaly.

Své názory následně mohli přednést také vicepremiéři Andrej Babiš (ANO) a Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL), kteří byli k celému jednání přizváni. 

Prohlášení Pražského hradu:

Během jednání prezidenta republiky Miloše Zemana se spolkovou kancléřkou SRN Angelou Merkelovou byla konstatována shoda na dobré úrovni bilaterálních vztahů.

Prezident republiky vyjádřil názor, že bruselská byrokracie je jedním z faktorů brexitu.

Obě strany jednání vyjádřily zásadně odlišné názory na otázku migrace, především z islámských zemí.

Prezident republiky vyjádřil názor, že pokud si Německo pozvalo ilegální migranty, nemůže formou uprchlických kvót přenášet odpovědnost na země, které je nepozvaly.

Na jejich žádost prezident republiky začlenil do své národní delegace také 1. vicepremiéra  a ministra financí Andreje Babiše a vicepremiéra Pavla Bělobrádka, aby měli možnost při setkání s Angelou Merkelovou vyjádřit své názory.

 

 

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …