Zeman ještě letos objede všechny kraje, začne na Zlínsku

16.08.2013 16:54

Prezident Miloš Zeman objede ještě letos všechny kraje mimo Prahy, kde sídlí. Zeman svoje turné začne v září ve Zlínském kraji a skončí v prosinci na Vysočině, informovala hradní mluvčí Hana Burianová. Pokud budou předčasné volby koncem října, navštíví před nimi šest krajů. Zeman se v každém ze 13 krajů zdrží tři dny.

Zeman ještě letos objede všechny kraje, začne na Zlínsku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Podle zveřejněného harmonogramu by Miloš Zeman před případnými říjnovými volbami stihl navštívit mimo jiné dva kraje s největší nezaměstnaností v Česku. Podle politologa Jana Outlého vše záleží na tom, jak Zeman své návštěvy pojme. Jejich program nebyl ještě zveřejněn.

"Pokud by to měla být součást nějaké předvolební prezentace zemanovců, tak je to samozřejmě něco, co nekoresponduje s pojetím prezidenta v dosavadní tradici, ale naopak to bude korespondovat s tím, co Zeman avizoval, že bude tradice bourat a neuznávat a přímé zapojení prezidenta do kampaně by bylo bezesporu něčím novým v našem prostředí a podle mého názoru ne žádoucím," řekl Outlý. Dodal, že zatím nechce situaci předjímat.

Prezidentův program ve Zlínském kraji, kde bude od 4. září, se teprve tvoří. Prezident se chce co nejvíce setkávat s občany, řekl v úterý hejtmanův náměstek Lubomír Nečas (SPOZ). Prohlédnout by si mohl některou základní i střední školu či vsetínskou nemocnici. Počítá se také se setkáním s občany na některém náměstí nebo prohlídkou továrny.

"Připravujeme program tak, aby byl spokojen pan prezident i občané. Abychom mu něco ukázali, a také nemusel moc chodit. Ubytování a stravování řešíme společně s Hradem," podotkl Nečas.

Podle hejtmana Stanislava Mišáka (ČSSD) bude důležité, zda půjde čistě o oficiální návštěvu kraje či částečně předvolební kampaň na podporu SPOZ. "V tom případě bychom to striktně oddělovali," řekl Mišák. Program bude podle něj sestaven tak, aby se prezidentská návštěva maximálně využila k prezentaci kraje a zároveň co nejvíce respektovala Zemanova přání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…