Zeman má bolesti, proto chodí těžkopádně, vysvětluje profesor Kolář

31.07.2013 18:08

Terapeut Pavel Kolář se staral už o mnoho známých osobností, nyní mezi ně spadá i prezident Miloš Zeman. Nyní se Kolář rozpovídal o prezidentově stavu a o údajné „viróze“ v rozhovoru pro Magazín Dnes.

Zeman má bolesti, proto chodí těžkopádně, vysvětluje profesor Kolář
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Nejprve Pavel Kolář pomáhal prezidentovi se zaníceným palcem. „Oslovili mě z prezidentské kanceláře, zda bych mu nepomohl s bolestí nohy. Jeho problém spočívá v tom, že má v oblasti nohou horší vedení nervů, což vzniká u určitého procenta lidí s cukrovkou. Pro představu je to, jako byste měl od kotníků dolů protézy a necítil zem, po které chodíte. Proto se u prezidenta objevuje těžkopádná chůze nebo občasné zakopnutí,“ popisuje terapeut.

Podle něj tak rozhodně nejde o alkohol, což je častým terčem vtipů. Miloš Zeman má naopak i těžké noční bolesti. „Ten pocit je horší, když musí déle stát a rozejít se. Nemá takovou stabilitu, a chůzi tak musí kompenzovat z kyčelních a kolenních kloubů. Na základě toho si snáz podvrtne kotník nebo si přivodí jiné zranění,“ dodává.

„Je to potíž, která se vyvíjí delší dobu a někdy moc nesouvisí s tím, jak moc člověk celý život sportuje nebo ne,“ upozorňuje Kolář, že stát se to může v podstatě každému.

Miloš Zeman je Kolářův třetí český prezident, o kterého se stará – před ním to byl Václav Havel i Václav Klaus. „Domluvili jsme se, že bude chodit na kontroly a že bude ustaveno širší lékařské konzilium, stejně jako ho měli Václav Havel a Václav Klaus. To by se mělo při vážnějších obtížích scházet a zajišťovat péči o prezidenta,“ uzavírá terapeut.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…