Zeman má za to, že časem bude třeba prolomit limity i na dole ČSA

20.10.2015 15:05

Prezident Miloš Zeman je přesvědčen, že do budoucna bude třeba prolomit limity na těžbu hnědého uhlí i na lomu ČSA v Ústeckém kraji. Zároveň vítá pondělní rozhodnutí vlády o prolomení limitů na dole Bílina. Na tiskové konferenci to dnes řekl jeho mluvčí Jiří Ovčáček.

Zeman má za to, že časem bude třeba prolomit limity i na dole ČSA
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman ve Slavičíně

"Pan prezident vítá prolomení limitů na dole Bílina a nadále ve shodě s vedením Ústeckého kraje i odboráři zastává názor, že dříve nebo později bude muset dojít k prolomení limitů na dole ČSA," uvedl dnes Ovčáček.

Kabinet v pondělí na výjezdním zasedání v Ústí nad Labem rozhodl o prolomení limitů u Bíliny, u ČSA ale limity zachoval. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) uvedl, že vláda rozhodnutí učinila mimo jiné kvůli zajištění dostatku uhlí pro teplárny a domácnosti.

Pro prolomení limitů u dolu ČSA se politici nerozhodli i kvůli tomu, že by v místě bylo nutné bourat domy. Krajští politici však požadovali prolomení limitů i u tohoto lomu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…